vineri, 26 aprilie, 2024

Un medicament antiparaziti a ucis noul coronavirus in 48 de ore in testele din laborator

Distribuie:

Publicat:

Medicamentul Ivermectin ucide coronavirusul. S-a descoperit că un medicament antiparaziti disponibil în întreaga lume a omorât COVID-19 în laborator în 48 de ore.

Un studiu condus de Universitatea Monash a arătat că o singură doză de medicament Ivermectin ar putea opri creșterea virusului SARS-CoV-2 în cultura celulară.

„Am descoperit că chiar și o singură doză ar putea înlătura în esență tot ARN viral (înlătura efectiv tot materialul genetic al virusului) in 48 de ore și că, chiar și la 24 de ore, a existat o reducere cu adevărat semnificativă a acestuia”, a spus dr. Kylie Wagstaff al Institutului de Descoperire al Biomedicinei Monash, vineri.

Medicamentul Ivermectin ucide coronavirusul

Deși nu se știe cum funcționează Ivermectina asupra virusului, medicamentul oprește probabil virusul care amortizează capacitatea celulelor gazdă de a-l elimina, noteaza The Canberra Times.

Următorul pas este ca oamenii de știință să determine doza corectă la om, pentru a se asigura că nivelul utilizat in vitro este sigur pentru oameni.

„In vremurile in care avem o pandemie globala si nu exista un tratament aprobat, daca am avea un compus deja disponibil in intreaga lume, atunci ar putea ajuta oamenii mai devreme”, a spus dr. Wagstaff.

„Realist vorbind, va dura ceva timp pana cand un vaccin să fie disponibil la scară largă.”

Înainte ca Ivermectina să poată fi utilizată pentru a combate coronavirusul, este nevoie de finanțare pentru face teste pre-clinice și studii clinice.

Ivermectina este un medicament anti-parazit aprobat de FDA, de asemenea, dovedit a fi eficient in vitro împotriva virusurilor inclusiv HIV, dengue și gripă.

Studiul este lucrarea comună a Institutului de descoperire a Biomedicinei Monash și a Institutului de infecții și imunitate Peter Doherty. Rezultatele studiului au fost publicate în Antiviral Research.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img