joi, 25 aprilie, 2024

Un microbuz ticsit cu tigarete de contrabanda care a trecut prin Vama Albita, descoperit la Iasi. Controlul vamal s-a facut de mantuiala. Cate oare trec pe zi la fel? – FOTO

Distribuie:

Publicat:

 Semne de intrebare pentru conducerea politiei de frontiera dupa ce un microbuz care a tranzitat in jurul pranzului Vama Albita, a fost descoperit seara in jurul orei 21:00, in municipiul Iasi cu o cantitate mare de tigarete de contrabanda( 110.000 de ţigarete de contrabandă (5.500 de pachete), în valoare de 137.500 de lei.). Se pare ca atat controlul vamal cat si cel de frontiera au fost facute in graba spre deloc. 

Vezi mai jos comunicatul celor de la politia de frontiera :

" Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au descoperit şi confiscat 110.000 de ţigarete de contrabandă (5.500 de pachete), în valoare de 137.500 de lei.

În data de 14 noiembrie, în jurul orei 20.40, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice în zona de competenţă, au observat în trafic, pe o stradă din municipiul Iaşi, un autovehicul, înmatriculat în Bulgaria, al cărui şofer părea dezorientat, acesta efectuând  mai multe manevre neregulamentare (opriri, mers cu spatele şi întoarceri în locuri în care acestea erau interzise).

Politistii de frontiera au procedat la interceptarea maşinii în cauză, şi cu intenţia de a-l ajuta pe şoferul dezorientat, iar în urma legitimării au stabilit faptul că acesta este un bărbat cu cetăţenie română şi Republica Moldova, în vârstă de 32 de ani, care a declarat că transportă colete cu diferite bunuri. 

Existând suspiciuni că în interiorul autoutilitarei s-ar putea afla bunuri provenite din contrabandă, mijlocul de transport şi persoana au fost conduse la sediul  instituţiei.

" În urma controlului efectuat asupra autovehiculului, colegii noştri au descoperit în locuri special amenajate 110.000 de ţigarete (5.500 de pachete).  Totodată, asupra conducătorului auto au fost descoperite sumele de 555 de euro şi 1500 de lei. " declara cei de la politia de frontiera

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii  de  contrabandă.

Cantitatea totală de țigarete, în valoare de 137.500 de lei, a fost confiscată, iar autoturismul, în valoare de 55.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul instituţiei până la finalizarea cazului. Cercetările continuă la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun. " se arata in comunicat

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img