vineri, 29 martie, 2024

Un ministru din Guvernul Dancila isi pregateste iesirea din scena? Ordinul care ridica semne de intrebare

Distribuie:

Publicat:

Lovitura de teatru in Guvernul Dancila! Conducatorul unui minister cu atributii importante in anul Centenarului a luat o decizie neasteptata. Nu si-a dat demisia, cum se asteptau, poate, unii dintre contestatarii sai, insa a ramas in fruntea ministerului…doar cu numele. Potrivit unui document, ministrul George Ivascu a reusit sa ramana, practic, fara atributii, dupa ce a luat decizia ca majoritatea ‘obligatiilor’ sa fie indeplinite de unul dintre secretarii de stat.

Astfel, potrivit ordinului de ministru, incepand cu data de 13 martie, George Ivascu a cedat poate una dintre cele mai importante atributiuni si l-a desemnat drept ordonator principal de credite pe secretarul general adjunct, Sorin Cristian Giuvelea.

"Incepand cu data prezentului ordin, ministrul culturii si identitatii nationale, in calitate de ordonator principal de credite, deleaga permanent aceasta calitate domnului Sorin Cristian Giuvelea, avand functia de secretar general adjunct.", se arata in primul articol al ordinului.

Giuvelea se va ocupa astfel de  elaborarea si executia bugetului Ministerului Culturii, aproba propunerile de cheltuieli, aproba finantarea tuturor proiectelor din cadrul ministerului si, in mod evident, are atributii si pe partea de achizitii.

sursa: stiripesurse.ro

CITESTE SI: Guvernatorul BNR, pus pe faras. Cine il va inlocui pe Mugur Isarescu

Proaspat intors din SUA, Rares Bogdan s-a pus pe dezvaluiri care mai de care mai bombastice. Acesta le-a raspuns fanilor insistenti pe Instagram ca a mers la americani “cu treaba si in vacanta”. Ce treaba a avut nu stim, dar pare ca aflat foarte multe informatii de la mii de km distanta, informatii care urmeaza sa vedem daca vor fi si dublate de fapte. Acesta a spus sambata ca PSD pregateste debarcarea lui Mugur Isarescu din fruntea BNR. Acum si senatorul PNL, Florin Cituintareste pozitia exptimata de jurnalistul Realitatea Tv.

Cum va fi schimbat Isarescu?

”Un proiect de ordonanta prin care au constituit o “Comisie Nationala de fundamentare a Planului national ( e clar ca e national?) de adoptare a monedei euro”. Bineinteles Presedinte al comisiei au pus-o pe Viorica pentru ca doreau rezolvarea problemei lor cat mai repede.

Pana la aparitia acestei ordonante exista un Comitet pentru pregatirea aderarii la zona euro la BNR. Cheia planului lui Liviu este ca in pregatirea aderarii la zona euro, acest comitet prezidat de Viorica trebuie sa faca modificari esentiale la Legea BNR. Asta pentru ca asa cere BCE. Folosindu-se de aceasta modificare a legii in Parlament, majoritatea PSD-ALDE va solicita si nominalizarea unui nou consiliu de administratie al BNR in concordanta cu noile reglementari.

Evident cand se va vota legea noua si noul CA al BNR, Liviu o sa fie plecat din tara.Veti fi surprinsi sa aflati ca noul guvernator propus de Liviu nu este unul dintre actualii membri ai CA”, scrie Citu pe Facebook.

Cel care l-ar inlocui pe Isarescu ar fi un apropiat al lui Dragnea. Tot Rares Bogdan sustine ca presedintele PSD vrea sa-i remanieze din Guvern pe Mihai Fifor, Orlando Teodorovici si Rovana Plumb. Este totusi greu de crezut, iar totul pare a fi un plan de PR din zona opusa PSD-ului lui Dragnea.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img