sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Un nou INCIDENT in Stramtoarea Kerci, din Marea Neagra: Doua nave, cu 31 de oameni la bord, au luat foc

Distribuie:

Publicat:

Două nave au luat foc în largul Strâmtorii Kerci din Marea Neagră, a anunțat luni Agenția Federală pentru Trarnsport Maritim și Fluvial (Rosmorrechflot), relatează site-ul agenției Sputnik.

Echipajele de urgență au salvat trei persoane, iar corpul unui al patrulea navigator a fost scos la suprafață, scrie mediafax.ro.

Potrivit Rosmorrechflot, membrii echipajului au sărit în apă pentru a putea scăpa de flăcări.

"O operațiune de salvare este în plină desfășurare. Trei supraviețuitori și corpul unui marinar au fost scoși la suprafață", a transmis serviciul de presă.

Potrivit informațiilor anterioare, navele sub pavilion tanzanian au luat foc în strâmtoarea Kerci în cursul zilei. Un total de 31 de membri, inclusiv marinari din India și Turcia se aflau la bordul navelor la momentul incidentului.

Explozia se pare că a izbucnit la bordul uneia dintre nave, a declarat luni pentru TASS, purtătorul de cuvânt al Agenției Federale pentru Trarnsport Maritim și Fluvial.

”Potrivit informațiilor preliminare, explozia a izbucnit la bordul unei nave. Mai târziu, flăcările s-au răspândit la cealaltă navă. O navă de salvare se îndreaptă la locul faptei”, a afirmat acesta, adăugând că una dintre nave transporta gaz natural lichefiat.

Conform purtătorului de cuvânt, una dintre nave are la bord 17 membri ai echipajului, inclusiv nouă cetățeni turci și opt indieni. În ceallată, se află 14 persoane, șapte cetățeni turci și șapte indieni.

Un purtător de cuvânt al serviciului maritim de urgențe Marea Azov-Marea Neagră a declarat pentru TASS că o operațiune de salvare se află în desfășurare. Nu există persoane rănite.

Potrivit Rosmorrechflot, accidentul a avut loc în momentul în care gazul a fost transferat dintr-o navă în cealaltă.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img