joi, 18 aprilie, 2024

Un nou termen, o noua amanare in procesul lotului Albita I

Distribuie:

Publicat:

Inca putin si se implinesc 6 ani de la descinderile din februarie 2011 la Vama Albita, cand, peste 50 de polisti de frontiera au fost luati in dube de mascati si dusi la DNA, sub acuzatia de luare de mita si constituirea unui grup infractiona organizatl.

Taraganarea continua,interceparile facute de catre ofiterul pus sub acoperire si inregistrarile ambientale irelevante, sunt totul dosarului subret al Lotului Albita.

Schimbarea judecatorilor, apararile pertinete ale avocatilor dar si multitudinea de persoane implicate in dosare, fac ca procesul sa mearga din ce in ce mai greu. La fiecare termen avocatii vin cu solicitari noi ce necesita analiza si spun ca pana si instanta a apreciat ca totul a fost doar o demonstratie de forte, o arestare televizata, nefolositoare procesului penal.

Reamintim ca,in februarie 2011, la Vama Albita au fost ridicati exclusiv politisti de frontiera, niciun vames nefiind vizat.

32 dintre politistii audiati au primit mandate de arestare preventiva, insa ulterior, toti au fost pusi in libertate.
La finalul anchetei, DNA a dispus trimiterea in judecata a 47 de politisti de frontiera, printre acestia, aflandu-se si Daniel Corban, fostul sef al Punctului de Trecere a Frontierei Albita.

Dosarul acestora a fost pasat mai bine de un an, intre instante, judecatorii din Iasi si Vaslui declinandu-si reciproc competentele, pana cand Instanta Suprema a decis ca magistratii Curtii de Apel Iasi sa solutioneze dosarul.

Din cei 47 de politisti de frontiera de la Albita, 37 s-au intors la serviciu, unul a decedat, restul noua parasind sistemul.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img