sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Un nou tratament pentru lupus

Distribuie:

Publicat:

Un nou tratament pentru lupus. Un nou studiu relevă eficiența anifromulabului pentru tratarea lupusului. Această boală genetică nu a găsit încă o cale de a fi vindecată, dar o nouă moleculă tocmai s-a dovedit a fi eficientă pentru prima dată în 60 de ani. Acesta este cazul anifromulabului, după cum a relevat un studiu publicat în New England Journal of Medicine.

Principiul lupusului eritematos sistemic este acela că sistemul imunitar se întoarce împotriva lui. Poate ataca diferite zone ale corpului, cum ar fi pielea, articulațiile, sistemul nervos și chiar rinichii. Boala poate fi tratată doar cu un singur medicament: Benlysta.

Nu este prima dată când a fost testat anifromulab într-un studiu, spun cercetătorii. Dar înainte nu se dovedise sigur. Întrebarea? Doza sa. De data aceasta, a fost administrat în cantitate maximă: 300mg. Este un anticorp care a fost modificat pentru a se lipi de o moleculă prezentă într-o cantitate prea mare în corpul pacienților cu lupus: interferon 1. Scopul acestui medicament este de a bloca receptorii acestei molecule.

Un nou tratament pentru lupus

Studiul a pus două grupe de pacienți față în față. Unele pe anifromulab, altele pe placebo. Cei cărora li s-a administrat molecula au văzut starea lor îmbunătățindu-se la 47,8%, față de 31,5% pentru ceilalți. Aceasta este o îmbunătățire generală, deoarece unele aspecte ale bolii nu au răspuns la medicație (dureri articulare, de exemplu). Acestea fiind spuse, studiul evidențiază un defect în tratament: reacții adverse, cum ar fi infecțiile respiratorii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img