joi, 28 martie, 2024

Un om important din PSD trece peste Liviu Dragnea: “Da, candidez, pentru ca eu conduc cea mai performanta organizatie”

Distribuie:

Publicat:

In ciuda deciziei luate de PSD Bucuresti, pentru sustinerea primarului Sectorului 3, Robert Negoita, pentru functia de vicepresedinte PSD, primarul Sectorului 5, Daniel Florea, si-a anuntat intentia de a candida, cu sprijinul lui Liviu Dragnea.

"Da, candidez, pentru ca eu conduc cea mai performanta organizatie PSD din Bucuresti", a declarat Florea, inainte de sedinta Comitetului Executiv National al PSD de vineri.

Intrebat daca are sustinerea lui Liviu Dragnea, primarul Sectorului 5 a raspuns: "Si sunt si alti colegi care ma sustin."

"Nu voi face nimic care sa afecteze unitatea nici a echipei din Bucuresti, nici a partidului. Voi lua o decizie dupa acest CEx, consultandu-ma cu colegii mei", mai declarat Daniel Florea.

Presedintele PSD Sector 5 a mai precizat ca discuta cu Liviu Dragnea "in mod frecvent". "Si cu dumnealui, si cu ceilalti presedinti de organizatii din Bucuresti", a completat Florea.

CITESTE SI: Ancheta de ultima ora! Liviu Dragnea ar fi cercetat pentru spalare de bani in Brazilia

Liviu Dragnea si Mugurel Gheorghias, un fost coleg de facultate de-ai sai, sunt suspecti intr-un caz de spalare de bani in Brazilia, potrivit informatiilor confirmate de procurorul federal din aceasta tara, Carlos Wagner Barbosa Guimarães, scrie Rise Project. Folha de São Paolo, una dintre cele mai mari publicatii din Brazilia, au obtinut confirmarea ca autoritatile din aceasta tara au in desfasurare o ancheta al carei subiect este liderul PSD, Liviu Dragnea. Liviu Dragnea este suspectat ca ar fi folosit bani proveniti din afaceri ilicite din Romania la achizitia de proprietati pe plaja din Cumbuco, la 30 de kilometri de Fortaleza, capitala statului Ceara.

Brazilienii au initiat ancheta dupa ce procurorii din Romania au luat legatura cu ei, in iulie anul trecut.

Procurorul federal din Brazilia a declarat ca incearca sa determine daca Liviu Dragnea a folosit ”portocale” ca sa spele bani si sa achizitioneze proprietati in Brazilia. In portugheza, laranja, adica portocala, este termenul care desemneaza interpusii, persoane bagate la inaintare de politicieni corupti sau criminali pentru a-si ascunde implicarea in diverse afaceri, mai noteaza Rise Project.

In viziunea procurorilor brazilieni, cele doua ”portocale” sunt Mugurel Gheorghias si un cetatean brazilian.

Fostul coleg de facultate al lui Dragnea si fost actionar principal al TelDrum SA, firma atribuita de catre DNA lui Liviu Dragnea, detine o societate braziliana pe care a folosit-o pentru a cumpara o vila de lux, dotata cu teren de tenis si piscina pe malul oceanului Atlantic.

Numita ”Casa Grande” de Dragnea si anturajul sau, vila i-a gazduit, in numeroase randuri, pe seful PSD, pe Costel Comana si pe alti oaspeti din Romania. 

A doua ”portocala” anchetata de brazilieni este localnicul Cauby Cursino Campos Junior. Un fost taximetrist, care s-a imbogatit in urma afacerilor cu romanii, a semnat toate documentele tranzactiilor braziliene derulate de Costel Comana sau Mugurel Gheorghias. Procurorul Barbosa Guimarães a spus ca brazilianul Cauby Junior nu avea banii necesari pentru a investi in firmele din Brazilia: ”Stim ca banii au venit din Romania.” Ironic, unul dintre barurile preferate de Dragnea si apropiatii sai in Brazilia se numeste chiar “Laranja Mecanica” (Portocala Mecanica), numit dupa distopia scrisa in 1962 de Anthony Burgess si ecranizata ulterior de Stanley Kubrik.

Cererea de asistenta judiciara a venit, conform procurorului federal, pe 25 iulie 2017, din partea Ministerului Public si a Politiei din Romania. Ea a fost procesata de Departamentul pentru Recuperarea Prejudiciilor si Cooperare Internationala care face parte din Ministerul Justitiei din Brazilia si a fost trimisa mai departe catre Parchetul din statul Ceara.

Rise Project mai noteaza ca investitiile romanilor se afla in localitatea Cumbuco, pe malul oceanului Atlantic, in nord estul Braziliei. Tot aici si-a investit banii si Costel Comana, milionarul brasovean care i-a bagat primul milion de euro in buzunar lui Dragnea si care s-a sinucis in toaleta unui avion care urma sa aterizeze in Costa Rica in februarie 2015. Si proprietatile si firmele care au fost detinute de Comana in Brazilia se afla sub lupa autoritatilor, in cadrul aceleiasi investigatii.

Liviu Dragnea este reprezentat in Brazilia de o casa de avocatura din Portugalia.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img