sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Un parlamentar roman vrea sa mareasca tarifele pentru amplasarea antenelor de telefonie mobila

Distribuie:

Publicat:

Un interesant proiect de lege este pe cale sa prinda contur in perioada urmatoare. Din cauza problemelor foarte mari pe care le produc antenele de telefonie mobila din Romania, pe masa Parlamentului va ajunge in perioada urmatoare un proiect de lege, prin care aceste companii sa fie obligate sa plateasca o taxa fixa de minim 500 de euro, pentru fiecare antena amplasata in tara. 

Cuantumul acestei taxe ar urma sa fie stabilit de Parlament, dar conform expunerii de motive nu va putea scadea sub 500 de euro. In plus, taxa ar urma sa fie unica si aplicabila pe toata suprafata Romaniei (pana acum aceste companii plateau diferentiat taxa de antena in functie de deciziile fiecarei autoritati locale).  

Orange este compania din Romania care are cele mai multe antene in tara, iar acest proiect de lege vine ca o lovitura de maciuca pentru operatorul de telefonie mobila. Dat fiind faptul ca in ultimii ani, tot mai multi romani se plang ca s-au imbolnavit din cauza radiatiilor antenelor de telefonie mobila de la Orange, nu este de mirare ca Parlamentul va lua in discutie in urmatoarea perioada instituirea unei taxe unice pentru amplasarea lor.  

De altfel, Orange a fost implicata si in protestele care au impartit in doua Romania in ultima perioada. Mai multi romani s-au plans ca au avut mari probleme in a se conecta la internet sau a vorbi la telefon, exact in zonele in care se protesta impotriva presedintelui Klaus Iohannis. Asta dovedeste inca o data ca multinationalele din Romania, in frunte cu Orange, au avut o implicare majora in mobilizarea oamenilor pentru a iesi la proteste. 

Vom reveni in editiile urmatoare, cu mai multe amanunte despre oamenii care s-au imbolnavit efectiv din cauza radiatiilor antenelor Orange puse pe blocurile lor sau in apropierea caselor lor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img