vineri, 29 martie, 2024

Un parteneriat de colaborare bilaterală şi susţinere reciprocă a fost semnat de către BPW Cipru și CONAF

Distribuie:

Publicat:

Un parteneriat de colaborare bilaterală şi susţinere reciprocă a fost semnat de Mary Papadopoulou, preşedintă Business Professional Women (BPW) Cipru, şi Cristina Chiriac, preşedintă a Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) pentru încurajarea antreprenoriatului şi leadership-ului feminin şi potenţarea femeilor de afaceri la toate nivelurile de conducere.

Potrivit unui comunicat remis AGERPRES, parteneriatul a fost semnat în cadrul Galei care a aniversat 25 de ani de la înfiinţarea Business Professional Women (BPW) Cipru, din Nicosia.

BPW Cipru este parte a BPW International, o reţea internaţională influentă de femei de afaceri din aproape 100 de ţări de pe 5 continente, cu statut consultativ la ECOSOC/ONU. Fondată în 1930, BPW International dezvoltă potenţialul profesional, de conducere şi de afaceri al femeilor prin mentorat, creare de reţele, programe şi proiecte de dezvoltare a competenţelor şi de abilitare economică din întreaga lume.

"Este o onoare şi o bucurie pentru mine să semnez parteneriatul de colaborare cu BPW Cipru prin care ne dorim să identificăm căi reale de acţiune şi programe de stimulare a antreprenoriatului feminin. Cheia succesului este să colaborăm cu organizaţii similare la nivel internaţional pentru că doar astfel vom putea să ne implicăm şi să acţionăm global pentru un viitor sigur şi sustenabil. Este momentul să poziţionăm CONAF pe harta internaţională a antreprenoriatului feminin, identificând căi de dezvoltare durabilă într- o lume aflată în continuă schimbare. Susţinerea reciprocă, stimularea acţiunii şi a asumării femeilor profesioniste de business şi implicarea acestora în toate sferele de activitate, inclusiv politică, board-uri de conducere şi candidaturi pentru cele mai inalte funcţii din stat trebuie să reprezinte nu doar un deziderat în România, ci un obiectiv de atins", a declarat Cristina Chiriac, preşedintă CONAF.

La rândul său, preşedinta BPW Cipru, Mary Papadopoulou este de părere că "femeile antreprenor din toate colţurile lumii pot fi agenţii schimbării şi accelerării eforturilor pentru o economie sustenabilă".

"Singurul mod de a schimba ceva este să ne implicăm şi să acţionăm împreună. Primul pas a fost făcut, odată cu semnarea parteneriatului cu CONAF. Vor urma paşi comuni de acţiune astfel încât să reuşim să poziţionăm şi să potenţăm femeile antreprenor acolo unde le este locul în societate. Împreună scriem viitorul şi dăm speranţă într-o lume aflată în continuă transformare", a menţionat Mary Papadopoulou.

Potrivit sursei citate, parteneriatul între CONAF şi BPW constă într-un efort comun de acţiune în sectoare cheie de dezvoltare precum educaţia, sănătatea, digitalizarea, egalitatea de gen, etc. având drept misiune comună crearea unui viitor sustenabil şi resilient pentru generaţiile viitoare, potrivit Agerpres.ro.

Anterior Galei aniversare, delegaţia CONAF a participat la 4th Mediterranean Symposium "Women: Drivers of a Resilient Tomorrow" unde au fost abordate teme legate de antreprenoriat şi leadership feminin într-o nouă eră de dezvoltare digitală şi inovatoare pentru modelele de business viitoare.

De asemenea, s-a discutat despre economia verde ca fiind cheia către o tranziţie sustenabilă, având ca speaker pe ministrul Energiei şi Economiei din Republica Cipru, Natasa Pilides. Cuvântul de început al discuţiilor a fost susţinut de preşedinta Parlamentului din Cipru, Annita Demetriou care a susţinut nevoia de implicare a femeilor în politică pentru a beneficia de schimbare prin unitate şi susţinere la nivel internaţional.

Evenimentul de la finalul săptămânii din Nicosia, Cipru, a sărbătorit aniversarea a 25 de ani de la înfiinţarea BPW Cipru, iar semnarea parteneriatului dintre cele doua organizaţii s-a bucurat de susţinerea Ambasadei României în Republica Cipru, prin prezenţa ambasadorului Dan Mihalache şi a doamnei Lavinia Ochea, prim-colaborator al Ambasadei.

Delegaţia CONAF a fost formată din reprezentantele CONAF, femei de afaceri care activează în domenii economice diferite: industria de beauty, securitate, educaţie, consultanţă, energie, justiţie, turism şi industria alimentară din judeţele Suceava, Brăila, Cluj, Braşov şi Bucureşti.

Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin – CONAF este singura confederaţie care susţine şi promovează antreprenoriatul feminin şi care are ca obiectiv apărarea drepturilor şi intereselor economice, sociale, financiare, juridice şi culturale ale femeilor de afaceri în relaţiile cu autorităţile publice şi dezvoltarea unor relaţii de afaceri.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img