joi, 28 martie, 2024

UN PIC DE ATENȚIE LA OAMENII STRĂZII!

Distribuie:

Publicat:

De multe ori trecem pe lângă ei si ne încearcă un sentiment de respingere datorită faptului ca sunt murdari si de cele mai multe ori se afla sub influența băuturilor alcoolice. Suntem indignati de faptul ca “ oamenii străzii” traiesc  in lumea lor si  nu au grija “ zilei de mâine”. Si totuși, in aceasta perioada putem fi atenți la cei pe lângă care trecem.   

 Având în vedere prognozele meteorologice referitoare la temperaturile scăzute ce se vor înregistra în următoarele zile, primarul municipiului Bârlad, Dumitru Boroş împreuna cu  Poliţia Locală , adresează cetăţenilor rugămintea de a semnala prezenţa persoanelor fără adăpost, care ar putea fi observate în diferite locuri din oraşul nostru (scări de bloc, autoturisme şi construcţii abandonate, etc). Acestea vor fi identificate de poliţiştii locali şi conduse la Adăpostul temporar amenajat în strada 1 Decembrie.

Sesizările telefonice transmise vor fi preluate de Dispeceratul Poliţiei Locale la numerele de  telefon 0335 408 707; 0335 408708.

Pana astăzi au fost identificati doi  barbati. Primul a fost găsit de angajatii instituției,  pe strada,  si au dorit sa il conducă (conform procedurilor)  la spital pentru a fi verificat de un cadru medical după care sa il conducă la Centru. Barladeanul a refuzat si le-a declarat oamenilor legii ca se va duce sa stea cu fiul sau.

Cel de al doilea barbat a fost găsit pe carosabil, in zona Confecții, si se afla in stare de ebrietate. Polițiștii l-au identificat după care l-au însoțit la domiciliul acestuia pentru a se asigura ca nu va păți nimic.

La aceasta data sunt 13 persoane cazate in adapost, capacitatea acestuia fiind de a găzdui 20 de amărâți.

Pe lângă un pat pe care să doarmă și căldură, cei fără adăpost beneficiază aici de apă caldă, săpun și prosop. Centrul este situat în fostul sediu al Serviciului de Ambulanță Județean – Substația Bârlad (zona Podul Verde) si funcționează numai în sezonul rece, atunci când temperaturile coboară sub minus 10 grade Celsius.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img