miercuri, 24 aprilie, 2024

Un politician al opozitiei turce, aflat de sapte luni in inchisoare, a intrat in greva foamei

Distribuie:

Publicat:

Un cunoscut politician turc de opoziţie, aflat de şapte luni în detenţie pe perioada procesului său, a intrat în greva foamei în închisoare, a declarat marţi pentru dpa un fost parlamentar al formaţiunii de opoziţie Partidul Republican al Poporului (CHP) informează Agerpres.

Eren Erdem a fost arestat pe 29 iunie şi trimis la închisoarea Silivri din Istanbul pentru acuzaţii de terorism. 

Într-o scrisoare postată luni pe Twitter în care îşi anunţa planurile de a intra în greva foamei, Eren Erdem a scris că instanţa i-a încălcat dreptul la un proces corect după decizia de a anula un ordin pentru eliberarea sa la începutul acestei luni. 

Pe 7 ianuarie, un tribunal din Istanbul a ordonat eliberarea lui Erdem din închisoare. În aceeaşi zi, tribunalul a decis menţinerea sa în închisoare după ce un procuror a făcut apel la hotărârea iniţială. 

Fostul parlamentar al CHP, Baris Yarkadas, a declarat marţi pentru dpa că Erdem a informat închisoarea despre începerea grevei. 

Un critic dur al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, Erdem este acuzat de legături cu clericul turc Fethullah Gulen. Acesta din urmă este acuzat de Ankara că s-a aflat în spatele tentativei eşuate de puci din iulie 2016. Autorităţile turce consideră mişcarea lui Gulen, un fost aliat al lui Erdogan, drept o organizaţie teroristă.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img