vineri, 29 martie, 2024

Un preot nu a vrut sa oficieze o inmormantare pana cand familia nu i-a cerut scuze si i-a pupat mainile

Distribuie:

Publicat:

Situatie revoltatoare la o inmormantare din judetul Cluj. Preotul care facea slujba a oprit cortegiul in mijlocul drumului si a inceput sa tina morala familiei. scrie stirileprotv.ro

Totul ar fi plecat de la faptul ca rudele au cerut explicatii cand au fost nevoite sa plateasca 5.000 de lei pentru locul de veci. Suparat, preotul a continuat sa le ceara celor prezenti sa ii pupe mana – pretentie care a provocat revolta familiei indoliate. Imaginile au ajuns si la reprezentantii Arhiepiscopiei Clujului, care au decis sa il sanctioneze pe slujitorul bisericii.

Preot: ″Dragii mei, nu o sa incep aceasta inmormantare pana cand familia, Mariana cu Ioan si Crina cu Marius nu isi cer iertare fata de mine pentru modul urat cum s-au purtat in ultimele zile. Public! Astept sa va cereti iertare!”

In fata cimitirului din localitatea Tauti, preotul a inceput sa isi expuna supararile la adresa familiei venite la inmormantare. Luati prin surprindere, oamenii incearca sa treaca peste aceste momente delicate, insa o alta cerinta a slujitorului bisericii provoaca revolta.

Preot: Sa sarutati mana. (lumea vocifereaza). Ascultati-ma, am fost jicnit!
Femeie: De ce v-ati facut preot? Raspundeti!
Preot: Nu ma filmati, ca nu e cazul!
Femeie: E cazul, ca asa ceva nu este permis.
Preot: Biserica are randuiala ei.
Femeie: Pe care dumneavoastra nu o respectati.
Preot: Eu nu o respect?
Femeie: Da!
Preot: Nu va tineti in gura cu mine!

Conflictul a inceput din ziua in care femeia a decedat, spun membrii familiei. Preotul nu ar fi vrut sa oficieze slujba de inmormantare pana cand familia nu plateste suma de 5.000 de lei, pentru locul de veci. Decedata nu si-ar fi platit contributia la Biserica vreme de 10 ani, spune preotul. Asa ca trebuie sa isi plateasca locul de veci, iar preotul invoca o hotarare de Consiliu parohial. Rudele n-au avut ce face si au platit.

Crina Miron, fiica decedatei: “A inceput sa se certe cu noi, sa ne blesteme, sa ridice blestemul. Nu incepe inmormantarea pana nu ne cerem scuze. Na, ne-am cerut scuze si mi-a intins mana, sa-i pup mana. Si i-am zis, Domn Parinte, eu nu fac asa ceva, nu se poate asa ceva. Si va dati seama ca atunci lumea s-a revoltat. A zis ca daca nu ne cerem scuze, nu o inmormanteaza si pleaca acasa, o lasa acolo.

Imaginile au ajuns si la superiorii ierarhici ai preotului.

Pr. Bogdan Ivanov, Purtator de Cuvant al Arhiepiscopiei Clujului: ”In urma analizarii acestui caz, Inaltpreasfintitul Andrei a dispus ca parintele sa primeasca ca sanctiune disciplinara dojana arhiereasca, sa restituie suma platita de familie ca un semn de compensatie morala pentru neplacerea pe care au trait-o la acea inmormantare, dar si sa-si cerara scuze public.”

Preotul nu a putut fi contactat pentru a-si exprima punctul de vedere.

sursa: stirileprotv.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img