vineri, 19 aprilie, 2024

Un produs pentru bebelusi cauzeaza cancer

Distribuie:

Publicat:

Compania care fabrica un produs folosit de milioane de mamici, pentru igiena bebelusilor, trebuie sa-i plateasca despagubiri uriase unei cliente care a facut cancer din cauza marfii  respective. Curtea din St. Louis, Missouri, SUA, a decis ca o companie gigant, care vinde in Romania produse cosmetice si pentru igiena bebelusilor, sa plateasca despagubiri de 110 milioane de dolari unei femei de 62 de ani care s-a imbolnavit de cancer din cauza pudrei de talc.

Victima produsului pentru bebelusi, Lois Slemp, a sustinut ca a folosit aproape 20 de ani pudra de talc, in zona intima, iar in 2012 a fost diagnosticata cu cancer ovarian. Medicii au ajuns la concluzia ca femeia a facut cancer din pricina prafului de talc, in prezent, Lois Slemp urmeaza un tratament cu citostatice, intrucat maladia a recidivat si i-a atacat si ficatul. Reprezentantii companiei au sustinut ca regreta faptul ca femeia s-a imbolnavit de cancer, dar ca vor ataca sentinta.  In SUA exista peste 2.400 de dosare deschise impotriva firmei respective. in luna mai a anului trecut, o alta clienta a companiei a castigat un proces similar, primind despagubiri de 55 de milioane de dolari, iar in octombrie o alta instanta a acordat unei victime 70 de milioane de dolari.

Orice parinte trebuie sa stie aceste 8 lucruri despre somnul bebelusilor

Talcul este un mineral obtinut prin prelucrarea rocilor de talc prin concasare, uscare si frezat. In urma acestor procese, se elimina o serie de urme de minerale din talc, dar nu se separa fibrele care sunt foarte asemanatoare cu azbestul – un element ce genereaza o forma foarte agresiva de cancer pulmonar. Totusi, nu exista o legatura clar stabilita din punct de vedere stiintific intre cancerul de plamani si pudra de talc. Talcul se gaseste in pudrele pentru bebelusi, pudrele cosmetice, pudrele parfumate si pudrele farmaceutice. Totodata, este folosit in industria farmaceutica a antacidelor. Utilizarea talcului nu se opreste aici. Acest mineral intra in compozitia multor produse variate, de la pesticide, deodorante, creta de scris, creioane, sapunuri si vopseluri, pana la produse alimentare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img