joi, 28 martie, 2024

Un roman castiga o adevarata avere din frunzele cazute din copaci! Ce face cu ele

Distribuie:

Publicat:

Descoperirea momentului! Un roman a pus pe picioare o afacere din care castiga o adevarata avere peste noapte, totul datorita…frunzelor cazute din copaci! La ce le foloseste si cum functioneaza totul?

La Oradea, frunzele care cad din copaci reprezinta o adevarata afacere pentru o firma din oras! Si asta pentru ca a reusit sa faca ceva ce ii aduce o adevarata avere. Cu o investitie minima si cu materie prima aflata la discretie, angajatii transforma frunzele stranse de pe strazi in pamant pentru flori.

Din parcuri, de pe spatii verzi sau alei, de pe trotuare si sosele, toate frunzele se strang gramezi. Apoi, in doar cateva clipe, sunt aspirate cu utilaje speciale. Intr-o singura zi, doar din Oradea, se aduna peste 30 de tone de frunze uscate.

Vezi si: Cine este femeia care a cheltuit 16 milioane de £ la celebrul magazin Harrods

Frunzele sunt duse pe un platou la marginea orasului, iar de aici incepe drumul spre transformarea in pamant de flori.

Realizarea pamantului pentru flori nu e chiar atat de simpla pe cat pare. Zilnic trebuie masurata temperatura resturilor biodegradabile, astfel incat raportul dintre temperatura si umiditate sa ramana unul optim.

Din 100 de kilograme de frunze ies 60 de kilograme de compost. Amestecat cu turba, acesta este apoi ambalat in saci de plastic.

Pamantul de flori se vinde la ambalaje de 10, 20 si 40 de litri. Cel mic costa 3 lei, cel de 40 de litri costa 10 lei. Anul trecut, firma a vandut 630 de tone de compost si pamant.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img