miercuri, 27 martie, 2024

Un săpun între așternuturi face MINUNI! Tratament naturist pentru o afecțiune de care suferă unul din doi oameni

Distribuie:

Publicat:

Un săpun poate fi remediul pentru o afecțiune medicală de care aproximativ 50% dintre oameni suferă. Sindromul picioarelor neliniștite poate fi combătut cu o metodă naturistă care poate ține boala sub control. Celelalte remedii care au la bază medicamente pot fi foarte costisitoare și uneori extreme de dureroase, scrie exquis.ro.

Sună ciudat, dar punerea unui săpun între așernuturi sau sub lenjeria de pat prezintă un tratament dovedit pentru sindromul picioarelor neliniștite. Unele persoane preferă să așeze săpunul într-o șosetă curată mai întâi, pentru a nu murdări așternutul, dar și pentru a-l putea muta mai ușor, remarcă tabu.ro.

Aproximativ 42% dintre persoanele care suferă de sindromul picioarelor neliniștite folosesc acest truc. Unii medici cred că magneziul din săpun oprește problema. Deficitul de magneziu este cauza principală a sindromului picioarelor neliniştite.

Sindromul picioarelor neliniştite este o condiţie în care o persoană simte un disconfort accentuat la nivelul picioarelor, mai ales seara când se întinde, stă aşezat sau în poziţie culcată în pat. Senzaţiile neplăcute de la nivelul picioarelor sunt descrise ca senzaţie de târâre, furnicătură, tragere sau durere. Aceste senzaţii fac persoana să se ridice şi să se mişte.

Când persoana se mişcă senzaţiile neplăcute dispar temporar. Aceste senzaţii apar de obicei în zona gambei, dar pot apărea oriunde începând de la coapsă şi până la gleznă. Poate fi afectat unul sau ambele picioare. Sindromul picioarelor neliniştite poate apărea la orice vârstă, chiar şi în copilărie şi de obicei se agravează odată cu înaintarea în vârstă.

Nu există o cauză exactă a sindromului picioarelor neliniştite. Se crede că această afecțiune se datorează dezechilibrului dopaminei care se găseşte la nivelul creierului. Alte cauze pot fi:

Ereditatea
Sarcina sau modificările hormonale pot agrava temporar semnele şi simptomele sindromului picioarelor neliniştite.
Condiţii asociate. Acest sindrom însoţeşte alte afecţiuni cum ar fi: neuropatia periferică – această distrugere a nervilor de la nivelul membrelor superioare şi inferioare se poate datora unor afecţiuni cronice precum diabetul zaharat sau alcoolismul; deficitul de fier poate determina apariţia sau poate agrava sindromul picioarelor neliniştite, insuficienţa renală.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img