vineri, 19 aprilie, 2024

Un singur caz de rujeola la Vaslui

Distribuie:

Publicat:

Epidemie de rujeola in Romania, pentru prima data in ultimii 11 ani. Trei copii au murit, iar numarul celor care s-au imbolnavit a crescut anul acesta de aproape o suta de ori comparativ cu anul 2015. Vaccinarea este importanta atat la nivelul individului, dar si sa previna o epidemie. Medicii spun ca nu trebuie sa asteptam sa avem cazuri severe ca sa ne gandim la vaccinare. Vaccinarea este importanta pentru a prevenit epidemia de rujeola. Cu cat varsta e mai mica, cu atat riscul e mai mare. E posibil ca si parinții sa faca rujeola, daca nu au facut in copilarie si astfel sa transmita copilului boala. Pentru a diminua sansele contractarii rujeolei este indicata evitarea copiiilor care au simptomatologie respiratorie, evitarea locurilor aglomerate si sa se spele pe maini.

„Ministerul Sanatații condamna in cei mai duri termeni campaniile iresponsabile impotriva vaccinarii copiilor. Rezultatele acestora se traduc, de exemplu, in inmulțirea cazurilor de rujeola de zeci de ori intr-un singur an. In ultimii doi ani, nu au existat probleme majore la aprovizionarea cu vaccinul ROR. Cele trei cazuri de deces au survenit la copii sub varsta de 1 an, adica sub varsta la care se efectueaza vaccinarea impotriva rujeolei (vaccinul ROR). Mai simplu, cei trei copii decedați ar fi putut fi protejați prin neapariția rujeolei la copiii mai mari, trecuți de varsta de vaccinare, daca acestia ar fi fost vaccinați”, spun oficialii DSP.

In judetul Vaslui a fost inregistrat un singur caz de rujeola. Cazuri sporadice inseamna cazuri care nu pot fi legate intre ele.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img