marți, 16 aprilie, 2024

Un tanar a murit dupa ce a ramas blocat intr-un aparat RMN

Distribuie:

Publicat:

Un barbat a murit dupa ce mana lui a fost prinsa intr-un aparat de Rezonanta Magnetica Nucleara, la un spital din Mumbai. Rajesh Maru, in varsta de 32 de ani, si-a insotit o ruda bolnava la spital. Tanarul a intrat in camera in care se afla aparatul de RMN tinand in mana un cilindru metalic cu oxigen, dupa ce a un angajat al spitalului l-a rugat sa-l ajute si sa-l care, potrivit Indian Times.

Maru a intra in camera unde se afla aparatul RMN si a fost atras de acesta din cauza rezervei de oxigen pe care o avea asupra sa. Mana cu care tinea tubul de oxigen a fost prinsa in aparat, iar Maru a ramas blocat in acea camera. Desi medicii au intervenit dupa 10 minute, a fost de ajuns ca oxigenul pe care l-a inhalat sa-l omoare. Potrivit autopsiei, Maru a murit dupa ce a suferit pneumotorax, iar un plaman i-a cedat, din cauza oxigenul excesiv acumulat intre plamani si peretele toracic. Un medic si doi asistenti medicali au fost arestati, sub suspiciune de neglijenta. „E un incident tragic si vom coopera cu politia”, afirma Ramesh Bharman, directorul spitalului.

Aparatele RMN lucreaza cu magneti extrem de puternici si unde radio care scaneaza corpul si ofera o imagine a organelor interne. Spitalele din India duc lipsa de personal medical, asa ca deseori medicii roaga pacientii sa-i ajute cu diverse sarcini: de exemplu, sa care echipamente medicale. Ministrul sanatatii din India a anuntat ca va oferi compensatii in valoare 7.850 de dolari familiei decedatului.

Astfel de accidente sunt foarte rare. In 2014, doi angajati ai unui spital din New Delhi au murit dupa ce au fost prinsi in aparatul de RMN timp de patru ore, tot din cauza unui cilindru de oxigen. In 2001, un baietel de 6 ani, din SUA, a murit dupa ce un rezervor de oxigen a zburat in camera cu RMN si l-a lovit la cap.

sursa: digi24.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img