joi, 18 aprilie, 2024

Una dintre cele mai importante banci din lume face concedieri masive. Zeci de mii de locuri de munca eliminate

Distribuie:

Publicat:

UniCredit da semnalul de incepere a operatiunii de majorare a capitalului cu 13 miliarde de euro, o operatiune care, potrivit expertilor, ar urma sa demonstreze increderea pietei in cel mai mare grup bancar italian, informeaza AFP.

Sub conducerea noului director general, francezul Jean-Pierre Mustier, UniCredit a inceput sa vanda active si sa scada costurile in cadrul unui plan strategic de restructurare denumit “Transform 2019”. Banca italiana intentioneaza sa elimine 14.000 de locuri de munca, dintr-un total de 101.000, pana la finele lui 2019 si sa vanda credite neperformante in valoare de 17,7 miliarde de euro.
Aceasta strategie urmeaza sa fie intarita printr-o majorare de capital in valoare de 13 miliarde de euro. Operatiunea ar urma sa se deruleze in perioada 6-23 februarie in Italia si Germania si intre 8 – 22 februarie in Polonia. Ulterior, va ramane deschisa pana la data de 10 martie pentru drepturile non exercitate, potrivit Agerpres.

“Operatiunea se prezinta bine. In general, atunci cand o banca incearca sa stranga un nivel al capitalului similar cu capitalizarea sa bursiera (16 miliarde de euro pentru UniCredit), reactia pietelor poate fi negativa, ori, in acest caz, a fost una pozitiva, cu o crestere cu 7% a cotatiei actiunilor, dupa anuntarea planului strategic”, a explicat Nicolas Véron, expert in cadrul Centrului european de reflexie Bruegel.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img