joi, 28 martie, 2024

Ungaria investeste 5,1 miliarde de forinti in Uganda

Distribuie:

Publicat:

Ungaria va implementa "cel mai mare proiect de investiţii străine din istoria sa", în valoare de 5,1 miliarde de forinţi (16,2 milioane dolari) în statul african Uganda, a anunţat marţi ministrul ungar de externe Peter Szijjarto, aflat în vizită la Kampala, transmit MTI şi Xinhua, potrivit agerpres.ro.

Acest proiect, care va fi implementat în cooperare cu guvernul ugandez, îi va "ajuta pe localnici şi refugiaţi să prospere în această ţară, astfel încât să nu fie nevoiţi să migreze în Europa", a precizat Szijjarto, contactat telefonic de MTI.

Szijjarto a explicat că Uganda a primit pe teritoriul său 1,5 milioane de refugiaţi din ţări învecinate, cel mai mare număr din Africa, subliniind că această ţară joacă un rol crucial pentru stabilitatea şi pacea în Africa de Est.

Ministrul ungar a menţionat că în cadrul proiectului Ungaria prevede instalarea unui sistem de epurare a apei pentru principala tabără de refugiaţi din ţară, care găzduieşte circa 200.000 de oameni, precum şi a unui sistem de identificare biometrică pentru înregistrarea refugiaţilor şi va desfăşura totodată o serie de programe în agricultură, mai ales în domeniul pescuitului, "pentru a contribui la rezolvarea problemelor alimentare ale localnicilor şi refugiaţilor".

El a mai spus că în mai va fi lansat în Uganda un program comun germano-ungar pentru managementul apei şi tot în mai Ungaria va începe un alt program consacrat apelor termale, Uganda fiind, ca şi ţara sa, foarte bogată în aceste resurse.

Dacă Europa contribuie la dezvoltarea ţărilor cu un rol-cheie în migraţie, locuitorii acestor ţări nu vor mai pleca spre Europa, a adăugat ministrul ungar de externe.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img