vineri, 19 aprilie, 2024

Ungaria vrea sa ajute Turcia in reforma justitiei deoarece ‘are expertiza’

Distribuie:

Publicat:

Ungaria vrea să ajute Turcia în reforma justiţiei, în ciuda criticilor din partea Uniunii Europene că îşi slăbeşte propriul sistem judiciar, relatează dpa, potrivit Agerpres.ro.

"Ungaria are expertiza pentru a putea să ajute la întărirea încrederii în sistemul judiciar", a declarat joi la Ankara, pentru agenţia de presă MTI, ministrul ungar de justiţie, Laszlo Trocsanyi.

El nu a oferit detalii despre ce tip de ajutor va oferi Ungaria.

În cadrul UE, guvernul conservator al Ungariei a fost criticat pe mai multe fronturi, inclusiv pentru încercările sale de slăbire a independenţei sistemului judiciar.

Pentru prima dată, Parlamentul European a votat în septembrie în favoarea iniţierea unui proces de sancţiuni împotriva Ungariei pentru o "încălcare gravă" a valorilor fundamentale ale UE – o măsură care ar putea duce la pierderea dreptului de vot în cadrul UE.

Premierul Viktor Orban a pus sub semnul întrebării valorile democratice ale UE prin obiectivul său de a construi un aşa-numit stat 'iliberal', notează dpa.

Într-un discurs din 2014, el a menţionat Rusia, China şi Turcia ca exemple pentru acest tip de democraţie limitată.

În interviul acordat la Ankara, Trocsanyi a spus că intenţionează să înainteze parlamentului o nouă lege privind sistemul judiciar din Ungaria. Conţinutul exact al proiectului încă nu este cunoscut public.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img