joi, 18 aprilie, 2024

UniCredit a semnat un acord cu UNI Global Union, care va consolida drepturile omului si dreptul fundamental al muncii

Distribuie:

Publicat:

UniCredit a anunțat, miercuri, că a semnat Acordul Cadru Global cu UNI Global Union, acord care va consolida dialogul dintre cele două părți cu privire la drepturile omului și la dreptul fundamental al muncii și confirmă angajamentul Grupului față de standardele din acest domeniu, relatează Mediafax.

Acordul vine să completeze declarațiile anterioare semnate de către bancă și Consiliul European al Muncii din UniCredit (UEWC), potrivit unui comunicat de presă transmis miercuri.

Acordul a fost semnat de către Jean Pierre Mustier, CEO UniCredit, și de către Secretarul General al UNI Global Union, Christy Hoffman, în cadrul adunării ordinare a Consiliului European al Muncii din UniCredit din data de 22 ianuarie 2019.

Documentul acoperă mai multe domenii, inclusiv angajamente specifice referitoare la: protejarea drepturilor omului – conform Codului de Conduită al Grupului și Principiile Generale de Mediu și Sociale și cu observarea Instrucțiunilor Națiunilor Unite privind Afacerile și Drepturile Omului; combaterea comportamentului sexual inadecvat și a hărțuirii, inclusiv angajamentul continuu de a adopta măsurile necesare pentru combaterea riscurilor hărțuirii sexuale la locul de muncă; combaterea discriminării și promovarea diversității: angajamentul față de promovarea comună de către UniCredit și UNI a diversității și incluziunii, indiferent de gen, vârstă, origine etnică, capacitate sau orientare sexuală – combaterea discriminării și asistarea muncitorilor cu dizabilități pe toată perioada lor de muncă.

„La UniCredit, credem că pentru a ne merge bine, trebuie să facem bine, iar a acționa etic, întotdeauna, este o componentă esențială. Succesul nostru depinde de respect: o cultură deschisă care permite fiecăruia dintre angajații noștri să adauge valoare activității noastre în mod activ”, a comentat Jean Pierre Mustier, CEO al UniCredit.

Acordul-cadru global tratează și Drepturile sindicale, accentuând faptul că UniCredit se angajează să asigure un mediu de lucru pozitiv și un echilibru sănătos între viața personală și cea profesională în conformitate cu Declarațiile Comune semnate anterior cu UEWC. Există și o secțiune referitoare la promovarea continuă a unui mediu de lucru sănătos și sigur și la angajamentul UniCredit cu privire la vânzările responsabile.

Implementarea acordului va fi monitorizată în comun de către Conducerea UniCredit și UNI, care se vor întâlni o dată pe an pentru a discuta despre progrese.

„Acest acord stabilește un nou standard privind modul în care ar trebui să se comporte instituțiile financiare – suplimentând drepturile angajaților și clienților. UniCredit este de multă vreme lider în domeniul serviciilor financiare, iar acum dă dovadă de calități de lider ca angajator și de angajament față oamenii săi la nivel global”, a declarat Christy Hoffman, Secretar General al UNI Global Union.

UNI Global Union este o federație sindicală globală pentru capacități și servicii, care include sindicate naționale și regionale și care reprezintă mai mult de 20 de milioane de muncitori din peste 150 țări.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img