joi, 28 martie, 2024

Unilever a inceput implementarea angajamentelor asumate pentru a putea prelua Betty Ice

Distribuie:

Publicat:

Unilever a făcut primul pas în implementarea angajamentelor asumate faţă de Consiliul Concurenţei pentru a putea prelua Betty Ice şi a publicat lista locaţiilor din care companiile îşi vor retrage vitrinele frigorifice, informează Agerpres.

Conform unui comunicat al autorităţii de concurenţă, această listă poate fi consultată pe pagina www.consiliulconcurentei.ro. 

Autoritatea de concurenţă a autorizat cu condiţii preluarea Betty Ice de către Unilever South Central Europe SA. 

În cadrul analizei efectuate de Consiliul Concurenţei, au rezultat anumite îngrijorări concurenţiale legate de compatibilitatea operaţiunii de concentrare economică cu un mediu concurenţial normal pe piaţa naţională a producţiei şi comercializării îngheţatei de impuls (cornet şi pe băţ – n. r.), din cadrul segmentului de comerţ tradiţional. 

Pentru a înlătura îngrijorările autorităţii de concurenţă, Unilever s-a angajat să retragă un număr de vitrine frigorifice amplasate în spaţiile partenerilor Unilever sau Betty Ice din segmentul comerţului tradiţional. În acest fel, concurenţii vor avea posibilitatea de a-şi amplasa propriile vitrine frigorifice în locaţiile respective, iar rezultatul acestor demersuri va fi reducerea cotei de piaţă combinată a Unilever şi Betty Ice. 

Grupul Unilever îşi desfăşoară activitatea în industria bunurilor de consum, furnizând bunuri din toate segmentele de produse alimentare, produse pentru casă şi produse de îngrijire personală. 

Activitatea principală desfăşurată de Betty Ice constă în producţia şi distribuţia de îngheţată industrială şi distribuţia produselor alimentare congelate (fructe, legume, carne, peşte şi foietaj congelat)

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img