joi, 28 martie, 2024

Uniunea Europeana spune una, Guvernul Tudose face alta. Masura INTERZISA, adoptata de oamenii noului premier

Distribuie:

Publicat:

Noul program de guvernare care va fi supus votului in Parlament, la investirea Guvernului Tudose, propune o modificare radicala a sistemului de impozitare. Doar ca respectiva modificare este interzisa de Uniunea Europeana.

Potrivit documentului, de la 1 ianuarie 2018 ar urma sa se renunte la cota unica de impozitare si sa se introduca un impozit diferentiat, raportat nu la profitul firmelor, ci la cifra de afaceri. Masura ar viza aplicarea unei impozitari stricte asupra companiilor care isi reduc artificiat profitul din acte, prin scheme de optimizare fiscala. Exista insa si probleme.

Impozitul pe cifra de afaceri ar genera dificultati majore pentru companiile noi si pentru cele care efectueaza modernizari. Dincolo de acest lucru, chestiunea cea mai grava este incompatibilitatea dintre impozitul pe cifra de afaceri si legislatia Uniunii Europene.

In anul 1977, odata cu reglementarea TVA, Uniunea Europeana a introdus o interdictie impotriva altor impozite pe cifra de afaceri (Directiva 77/388/CEE). O astfel de taxa pe cifra de afaceri, nefiind deductibila, ar impiedica libera circulatie a marfurilor si serviciilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img