joi, 25 aprilie, 2024

Untul de arahide: Gustarea care reduce riscul de boli cardiovasculare si diabet

Distribuie:

Publicat:

Mulți dintre noi suntem familiarizați cu untul de arahide, fie el crocant sau cremos. Într-un fel sau altul, nu are rival. Untul de arahide, companionul perfect pentru o gustare cu banane sau mere, este bogat în nutrienți și acționează ca o sursă solidă de proteină și grăsime.

Dar ce conține mai exact acesta și ce efecte are asupra corpului nostru?

Ce este untul de arahide?

Tot ce ai nevoie pentru a face untul de arahide sunt arahidele, dar unele branduri optează și pentru zahăr adăugat, melasă, uleiuri vegetale sau chiar sirop de porumb, care duc la minimizarea valorilor nutriționale. Dacă alegi să consumi unt de arahide fără aditivi, 28 de grame ar trebui să conțină:

Calorii: 160

Proteine: 7 grame

Fibre: 1,99 grame

Zahăr: 1 gram

Grăsime: 14 grame

Carbohidrați: 5 grame

Ce beneficii are?

Arahidele sunt o sursă ideală de proteine, grăsime, niacină, magneziu, vitamina E, biotină și cupru. Pentru că este o sursă bogată de vitamine și nutrienți, untul de arahide poate face parte din numeroase diete din mai multe motive.

continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img