vineri, 19 aprilie, 2024

Unul dintre cele mai puternice ‘medicamente’ naturale: De ce e bine să consumăm faguri de miere

Distribuie:

Publicat:

Mierea, ceara, lăptişorul de matcă şi propolisul sunt produse ale stupului de care putem profita. Află care sunt beneficiile fagurelui de miere!

Albinele construiesc fagurii pentru a depozita mierea şi polenul şi, uneori, pentru a găzdui larvele. Deşi, în general, mierea este cea extrem de apreciată, fagurele în sine conţine mai multe elemente de pe urma cărora sănătatea noastră poate avea de câştigat. Fagurele este alcătuit din celule hexagonale de ceară, acoperite cu miere crudă, propolis şi lăptişor de matcă şi poate fi consumat ca atare, alături de fructe proaspete sau pe pâine prăjită, de exemplu.

Beneficiile fagurelui de miere pentru anumite afecţiuni

Păstrează intacţi aminoacizii, flavonoidele, vitaminele şi mineralele

Mierea crudă din fagure este diferită de cea procesată pe care o cumperi din comerţ, deoarece păstrează intacţi aminoacizii, flavonoidele, vitaminele şi mineralele. Mierea crudă e utilă în tratarea tusei şi a durerilor de gât, atenuează simptomele bolii de reflux gastroesofagian şi ale gastritei şi contribuie la combaterea diareii. Are proprietăţi antibacteriene, antiinflamatoare şi cardioprotectoare, potrivit clicksanatate.ro.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img