joi, 28 martie, 2024

Unul dintre organizatorii protestelor RENUNȚĂ: Nu-mi asum acțiunile extremiste

Distribuie:

Publicat:

Protestele impotriva OUG 13/2017 de modificare a Codului Penal s-au transformat pe alocuri in proteste cu alte scopuri. Acest fapt il determina pe unul dintre organizatorii protestelor sa renunte la calitatea de organizator.

Organizatorul protestelor de la Sibiu a postat, sambata, pe Facebook, ca nu este de acord cu incercarea unor persoane de a protesta pentru altceva decat pentru ceea ce s-a dat aviz si nici cu prigonirea membrilor PSD, facand apel la calm, noteaza tribuna.ro. Doru Apostol scrie ca isi rezerva dreptul de a participa la aceste manifestatii de strada doar in calitate de protestatar, insa renunta la calitatea de organizator, pentru ca au fost oameni care au venit pentru altceva decat pentru abrogarea Ordonantei care modifica cele doua Coduri Penale, cum ar fi autonomie, alegeri anticipate ori alte chestiuni pe care le considera extremiste. Mai mult, Doru Apostol atrage atentia ca “penali sunt in toate partidele”.

„Observ ca se creeaza numeroase event-uri paralele pe retele de socializare, fara consultarea mea in calitate de organizator. Numerosi participanti la aceste proteste au initiative personale care depasesc cadrul legal, fara consultarea mea prealabila si fara sa isi asume responsabilitatea acestor actiuni. Sunt invocat ca pretext pentru diverse actiuni pe care nu mi le asum: secesiune, alegeri anticipate, diferite actiuni de instigare si extremiste etc. Precizez ca nu sunt membru al niciunui partid, ONG, serviciu secret roman sau strain, astfel ca nu-mi asum nicio luare de pozitie a vreunei entitati mentionate sau nementionate. Imi rezerv dreptul de a participa la aceste proteste in calitate doar de protestatar, fara a permite vreunei entitati sa-si asocieze mesajul cu persoana mea. Sustin participarea la aceste proteste, fara violenta, fara comiterea de acte reprobabile, fara prigonirea membrilor PSD care sunt si ele victime deopotriva cu restul populatiei. Protestul este adresat impotriva modalitatii de promulgare si a continutului acestor ordonante, precum si impotriva penalilor din toate partidele. Sunt convins ca solutia la acesta situatie conflictuala se afla in mana organelor abilitate ale statului. Tin sa multumesc pentru sustinerea acordata si buna colaborare Jandarmeriei, Politiei si persoanelor angrenate in aceste proteste”, scrie Doru Apostol pe pagina sa de Facebook in scrisoarea adresata Comisiei de Avizare a cererilor de organizare a adunarilor publice din Municipiul Sibiu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img