joi, 28 martie, 2024

Update : 3,6 kilograme de cannabis, descoperite la plantație lui Roman de lângă Husi – FOTO

Distribuie:

Publicat:

UPDATE : La data de 26.10.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vaslui au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui număr de 2 inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

În fapt, s-a reţinut că, începând cu luna februarie 2021 și până în prezent, inculpaţii, în vârstă de 37 de ani, respectiv 66 de ani, au înființat o cultură de cannabis outdoor și au desfășurat activități de depozitare și vânzare a drogurilor către consumatori de pe raza municipiului Huși, contra sumei de 50 lei doza.

La data de 26.10.2021 procurorii DIICOT- Biroul Teritorial Vaslui împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui au efectuat un număr de 4 percheziții domiciliare pe raza municipiului Huși și a unei localitați limitrofe, în urma cărora au fost descoperite și ridicate peste 3.600 de grame cannabis, precum și suma de 6350 lei.

În cursul zilei de 27.10.2021 Tribunalul Vaslui a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor, pentru o perioadă de 30 zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui și a Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția de Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

 

STIREA INITIAL : Nu mai puțin de 5 autospeciale de jandarmi au fost prezente astăzi in mai multe zone din municipiul Husi . Aceștia au descins la un spatiu comercial, la o locuinta personală cât și intr-o locație din proximitatea municipiului Husi, acolo unde au descoperit spre surprinderea tuturor o mică plantație de droguri . Echipa de jandarmi vasluieni din cadrul antitero și acțiuni speciale, au descins alături de procurorii din cadrul DIICOT la un cunoscut dealer din municipiul Husi . In locuinta acestuia au fost descoperite substanțe, bani și mai multe ustensile . Concomitent a fost efectuată și o percheziție unde se bănuia ca acesta ar cultiva anumite plante, lucru care s-a dovedit a fi cât se poate de real . Andrei.R, a fost ridicat de mascati , acesta va fi retinut pentru 24 de ore, iar procurorii vor cere in mod categoric și arestarea lui pentru 30 de zile .

Reamintim faptul ca in ultimele luni, procurorii DIICOT, au făcut treaba grozava in municipiul Husi, reușind sa anihileze mai multe grupuri de persoane care dețineau substanțe interzise asupra lor . Vom reveni cu detalii

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img