vineri, 29 martie, 2024

UPDATE BARLAD : au fost ridicate aproximativ jumatate de milion de tigarete provenite din contrabanda

Distribuie:

Publicat:

UPDATE: Duminica, 9 aprilie, procurorii din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul  Teritorial Vaslui si lucratori din cadrul B.C.C.O. Iasi si Bacau, D.G.A. si S.C.C.O. Vaslui cu sprijinul Pol. Mun. Barlad, au efectuat un numar de 35 de perchezitii, dintre care una la sediul unei institutii publice, din jud. Vaslui, in scopul destructurarii a cinci grupari infractionale organizate, specializate in comiterea infractiunii de contrabanda cu tigari.

Potrivit unor surse judiciare, una dintre percheziții a avut loc la sediul Sectorului de Poliție de Frontieră Fălciu din județul Vaslui, un polițist de frontieră fiind suspectat că îi ajuta pe traficanți să aducă țigările din Republica Moldova.
 

    In cauza exista suspiciunea rezonabila ca in perioada 2015 –  2017 in zona Pietei Sfantul Ilie din mun. Barlad au actionat mai multe grupuri infractionale organizate, avand ca scop desfasurarea, in mod constant de activitati de primire, detinere, transportare si ulterior, de vanzare de tigari aduse din Republica Moldova, cunoscand ca acestea provin din contrabanda, grupari structurate pe mai multe paliere, respectiv depozitare, transport, distributie, comercializare si sprijin. Totodata exista indicii rezonabile ca activitatea de introducere in tara a tigarilor provenite din Republica Moldova, prin alte locuri decat cele stabilite pentru control vamal a fost inlesnita si de un lucrator al politiei de frontiera. 
 
In urma perchezitiilor efectuate au fost gasite si ridicate aproximativ jumatate de milion de tigarete provenite din contrabanda, 110.000 lei, 8.700 euro, 1.450 lei moldovenesti, un detector antispionaj cu rolul de detectare a microfoanelor ascunse, 3200 de cutii materiale pirotehnice detinute fara drept, 10 autoturisme in vederea aplicarii sechestrului. 
 
    Totodata procurorii din cadrul Biroului Teritorial Vaslui au emis un numar de 50 mandate de aducere, care au fost in executare, persoanele in cauza fiind conduse la sediul Biroului Teritorial Vaslui din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, in vederea audierii si a dispunerii masurilor legale. 
 
 Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directie Operatiuni Speciale a Inspectoratului General al Politiei Romane. 
 Actiunea a fost derulata cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Vaslui si a Gruparii de Jandarmi Mobila Bacau.
     Pentru realizarea actiunii au fost angrenate efective de aproximativ 200 de lucratori de politie si jandarmerie. 
     Facem precizarea ca pe intreg parcursul procesului penal, suspectii si inculpatii beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de procedura penala, precum si de prezumtia de nevinovatie.

STIREA INITIALA: In dimineata zilei de duminica, 9 aprilie, inainte de ora 06:00, pe ruta Crasna – Barlad, erau in pozitie de asteptare peste 45 de autoturisme de interventie, din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Vaslui, impreuna cu ofiteri din cadrul Biroului Crimei Organizate Vaslui (BCCO), cat si Gruparea de Jandarmi Mobila “Alexandru cel Bun” Bacau. S-au efectuat peste 30 de perchezitii, ce au vizat combaterea traficului de tigarete. Conform unor surse, cantitatea de tigarete confiscate este impresionanta.

VOM REVENI CU DETALII.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img