News Flash:

UPDATE:Clubul lui Adrian PORUMBOIU a dat o TEAPA de 30 de milioane de euro statului roman. Vezi REACTIA mogulului

21 Ianuarie 2015
4021 Vizualizari | 0 Comentarii
UPDATE:Referitor la articolul intitulat “Clubul lui Adrian PORUMBOIU a dat o TEAPA de 30 de milioane de euro statului roman. ”, in virtutea dreptului la replica, va rog sa publicat urmatoarele, tinand cont mai ales de faptul ca nu mi s-a cerut un punct de vedere anterior publicarii :

"Articolul respectiv este denigrator, cuprinde numai neadevaruri si mai ales manipulari cu un scop bine determinat.

Concret, nu am fost niciodata presedinte al clubului, am finantat cu peste 50 milioane euro, mai am de recuperat 28 milioane euro. Clubul, de la infiintare si pana la desfiintare, a avut o organizare de societate pe actiuni distincta, fiind condusa de un Consiliu de Administratie. Din 2009 are un actionar majoritar in persoana domnului Damian Ciprian care, din 2006, este si presedinte CA.

Firmele mele si eu personal am finantat clubul, finantare care este dovedita prin contracte de finantare cu toate obligatiile partillor contractante. Nu rezulta de niciun fel o obligatie a finantatorilor de a achita datoriile fiscale ale finantatului. Clubul a avut, prin finantari, resurse suficiente pentru a-si achita obligatiile fiscale.

Minciuna sfruntata este si aceea ca timp de 12 ani nu s-a platit nimic la stat. Eu nu am avut acces la documentele clubului dar stiu ca s-au platit peste 20 milioane euro (ceea ce se poate verifica).

In plus, pentru adevar, va comunic ca, din decembrie 2013, actionarul majoritar a intreprins numeroase actiuni sicanatorii in justitie, toate culminand cu cereri de insolventa repetate impotriva tuturor firmelor finantatoare. Concret, privitor la plata catre buget, toate actiunile de cerere de insolventa au fost respinse de instanta.
Este de retinut si faptul ca, desi clubul putea sa activeze in Prima Liga, cu de la sine putere, Damian a solicitat FRF (Comisia de licentiere) sa nu acorde licenta pentru ca are el de primit 1.415.915 euro. Sunt multe comentarii de facut pe marginea acestui subiect.

Sunt acuzat ca am condus clubul din umbra, realitatea fiind ca am finantat sume uriase pe care altii, la lumina, si le-au insusit.

Demersurile neintemeiate privind cererile de insolventa precum si publicarea unor neadevaruuri au creat mari dificultati firmelor finantatoare.

Revenind la atacurile ca oamenii din finantele locale m-ar fi sprijinit este din nou o dezinformare. De fapt, acestea au intreprins actiuni penale impotriva unor fapte evidente comise de cel care a distrus clubul.
Spre corecta informare a mass media, va relatez ca numai in ultimii 8 ani de zile firmele mele au platit la bugetul statului peste 300 milioane euro (lucru ce se poate verifica).

Tot corect este si faptul ca avem dificultati financiare (cum de fapt au mai toate societatile comerciale romanesti) dar, in cel mai scurt timp, acestea vor fi rezolvate

Va rog sa nu mai asociati numele meu si al firmelor cu datoriile si problemele care sunt la clubul SC Sporting pentru ca nici moral, nici legal, nu am vreo obligatie.

Repet, am doar de incasat 28 milioane euro.

In final, va mai comunic ca aceste neadevaruri afecteaza in mod direct peste 2.900 de oameni care muncesc la grupul meu de firme."


STIREA INITIALA:Fostul patron de la Sporting Club Vaslui a reusit „performanta “de a acumula, in cei 12 ani de activitate a echipei de fotbal, datorii de 85 de milioane de euro, din care 30 de milioane de euro numai la bugetul de stat.

Fostul patron de la Sporting Club Vaslui a reusit „performanta “de a acumula, in cei 12 ani de activitate a echipei de fotbal, datorii de 85 de milioane de euro, din care 30 de milioane de euro numai la bugetul de stat.

Cea mai mare parte din creantele clubului, 36 de milioane de euro, reprezinta suma ceruta de oficialii BCR pentru creditele contractate de societatile lui Adrian Porumboiu, pentru care clubul de fotbal a fost folosit ca garant. Reprezentantii bancii au inaintat in instante, in toamna anului trecut, peste 20 de cereri de executare silita, pe numele societatilor milionarului vasluian, toate admise.

Citeste mai mult pe ADEVARUL.RO
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1010 (s) | 23 queries | Mysql time :0.026290 (s)