vineri, 26 aprilie, 2024

UPDATE HUSI FOTO: Cisterna de ieri, rasturnata pe camp, a fost golita dupa aproape 18 ore de munca

Distribuie:

Publicat:

UPDATE: Cisterna plina cu 32 de tone de motorina, rasturnata la 5 km de municipiul Husi, a fost golita dupa multe ore de munca, de catre echipele de interventie. Accidentul s-a produs in jurul orei 04:10 dimineata, iar actiunea s-a finalizat aproape de ora 22:00. La fata locului a fost prezent si inspectorul sef al ISU Vaslui, colonel Ghiorghe BLAGOCI. Si Isabel Bogdan, prefectul judetului Vaslui, s-a aflat in zona, pe parcursul orelor in care s-a actionat pentru scoaterea capului tractor si transvazarea motorinei. Pentru ca totul sa se desfasoare fara probleme, a fost adusa o macara de mare tonaj, de la o societate din judet.

STIREA INITIALA: In cursul diminetii de vineri, 24 martie,  in jurul orei 05.00, prin apelul unic de urgenta 112 a fost solicitata interventia pompierilor la un accident rutier, produs pe Drumul European DE 581, la 5 km de intrarea in municipiul Husi, in care a fost implicata  o cisterna inmatriculata in Republica Moldova, incarcata cu 32 tone de motorina. In momentul sosirii fortelor de interventie la fata locului, cisterna se afla rasturnata  in fara a drumului european,  in sensul de deplasare Husi-Albita, conducatorul auto s-a autoevacuat nefiind necesara interventia personalului medical. 

„. Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta intervin pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor, avand in vedere ca exista scurgeri de combustibil”, a declarat Isabel Bogdan.
Prefectul a anuntat ca traficul va fi oprit in momentul in care se vor efectua operatiunile de repunere pe picioare a cisternei si de descarcare a cantitatii de combustibil intr-o alta cisterna.

 

La aceasta ora sunt in zona echipe din cadrul Biroului Rutier Husi- Drumuri Europene, echipa ISU VASLUI si  I.S.C.T.R. 
Echipele de interventie au securizat zona in asa fel incat sa nu exista niciun pericol de explozie. Au existat scurgeri minore.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img