joi, 25 aprilie, 2024

UPDATE: Inundatii in judetul Vaslui – FOTO

Distribuie:

Publicat:

UPDATE: Prefectul Isabel BOGDAN si subprefectul Mircea GOLOGAN au coordonat activitatea de monitorizare si interventie, pentru limitarea pagubelor materiale provocate de precipitatiile inregistrate in ultimele 24 de ore.
 
Cea mai grava situtie a fost inregistrata in localitatea Doagele, din comuna Dragomiresti, unde 10 case si 38 de curti au fost inundate, iar 19 persoane au fost evacuate. 15 dintre ele au fost cazate temporar la Caminul Cultural din localitate, iar 4 au preferat sa mearga la vecini.
 
Reprezentantii Institutiei Prefectului, alaturi de angajati ai Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta (IJSU) Vaslui, au intervenit toata noapte, cu motopompe, pentru a scoate apa de pe drumul ce face legatura cu satul Doagele si din gospodariile afectate.

 A fost solicitat sprijinul colegilor de la IJSU Buzau, care a trimis in zona o motopompa.

Tot in aceasta zona, pe DN 2F, la kilometrul 38+950, in apropiere de localitatea Vladia, insa pe teritoriul judetului Bacau, un pod a fost rupt de viitura pe ambele sensuri, circulatia catre Bacau fiind blocata.

La Negresti, in suburbia Valea Mare, 4 case si 4 curti au fost afectate de viitura, nefiind necesara evacuarea persoanelor aflate in cele 4 locuinte.

 O alta situatie deosebita a fost inregistrata in comuna Pungesti, unde 14 persoane din satul Stejarul au fost nevoite sa stea peste noapte la rude, fiind evacuate din locuintele inundate. In aceasta localitate au fost afectate de viitura 4 case si 2 curti.
 
In continuare, reprezentantii Guvernului in teritoriu vor monitoriza situatia, tinand cont de faptul ca avertizarea hidro de Cod Portocaliu inca este in vigoare.


STIREA INITIALA :
La nivelul judetului Vaslui a fost activata o celula de criza din care face parte si Isabel Bogdan, prefectul judetului.

Autoritatile au emis un Cod Rosu de inundatii, valabil pe raul Tutova, de pe raza judetelor Vaslui si Bacau. Acesta este valabil pana in dimineata zilei de duminica, 14 mai, ora 06:00.

Conform hidrologilor, pe raurile din bazinul hidrografic Tutova — bazin hidrografic amonte Ac. Cuibul Vulturilor (judetele Bacau si Vaslui), ca urmare a precipitatiilor inregistrate in ultimele ore, a celor prognozate si propagarii, se pot produce in continuare scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu efecte de inundatii locale si cresteri rapide de debite si de niveluri, cu posibile depasiri ale Cotelor de aparare.

In cursul zilei de duminica, 14 mai, pana la ora 12:00, va fi in vigoare o avertizare de Cod Portocaliu de inundatii pe raul BARLAD – bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (pentru bazinele hidrografice aferente judetelor: Iasi, Vaslui, Neamt, Bacau si Vrancea).

Conform autoritatilor judetului Vaslui, celula de criza activata va supraveghea cu atentie cursul evenimentelor. A fost solicitata si pregatirea unei echipe de interventie din cadrul ISU Galati in cazul in care va fi nevoie sa se intervina in zona Barladului.

Probleme au fost si la cateva locuinte din orasul Negresti si comuna Rebricea. Nu au lipsit probleme cu inundatiile nici in arhicunoscuta zona a Doagelor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img