vineri, 29 martie, 2024

UPDATE: Ministerul Transporturilor urgentează reluarea lucrărilor la Varianta de Ocolire a Bârladului!

Distribuie:

Publicat:

UPDATE: Primarul municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, informează că în momentul de față Ministerul Transporturilor urgentează reluarea lucrărilor la șoseaua de centură a orașului. La sfârșitul săptămânii trecute, o delegație formată din primarul Dumitru Boroș, Cătălin Urtoi, consilier al ministrului Transporturilor, Sorin Mihai Grindeanu și Cătălin Iordache, reprezentant al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași, au efectuat o vizită de lucru pe șantierul variantei de ocolire a Bârladului.

”S-a trecut în revistă stadiul lucrărilor de pe întreg șantierul pentru a se vedea cu exactitate tot ce s-a făcut până acum. În cursul zilei de astăzi (16 mai 2022) urmează să se deruleze la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) din România o ședință în care se vor stabili pașii ce trebuie făcuți pentru reluarea lucrărilor”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Stirea initiala : Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, informează că, recent, o delegație a municipalității, pe care a condus-o, s-a deplasat la Ministerul Transporturilor pentru identificarea unor soluții concrete de reluare rapidă a lucrărilor la varianta de ocolire a localității.

„Întâlnirea a avut loc la Ministerul Transporturilor, unde am fost primiți de domnul ministru Sorin Grindeanu. Din partea CNAIR a participat domnul director Cristian Pistol. Pe ordinea de zi au existat trei subiecte, respectiv Drumul Expres Tișița – Albița, electrificarea căii ferate M600, respectiv pe segmentul Tecuci – Iași și varianta de ocolire a municipiului Bârlad. În privința acestui ultim subiect, care, pe bună dreptate, interesează cel mai mult, pot spune s-au purtat discuții aprofundate pe stadiul lucrărilor, dificultățile pe care le întâmpină proiectul și modificarea legislației astfel încât lucrările să fie reluate cât mai repede posibil. La final, s-au desprins două idei, pentru a se înlătura blocajele actuale, respectiv cooptarea unor subcontractori puternici sau rezilierea contractului cu actualul constructor și scoaterea din nou la licitație a proiectului. Evident, nimeni nu își dorește această ultimă soluție, întrucât asta ar înseamna alt timp pierdut. Totodată, s-a analizat și varianta de a se prelungi cu un an execuția lucrărilor. Ca urmare, acum câteva zile, am solicitat un nou punct de vedere, atât de la Minister, cât și de la CNAIR pentru a afla decizia finală luată în acest caz. Am fost informați că s-a ales varianta subcontractării lucrărilor, ceea ce înseamnă că șansele de reluare a lucrărilor sunt foarte mari. Am mai aflat că, în maximum două săptămâni, utilajele vor fi din nou la lucru. Trebuie remarcate eforturile domnului ministru Grindeanu, care a promis și chiar s-a implicat energic în eliminarea blocajului apărut la acest proiect atît de important pentru municipiul Bârlad”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Reamintim că, până în acest moment, lucrările la varianta de ocolire a municipiului Bârlad au fost realizate în proporție de aproximativ 35%.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img