vineri, 29 martie, 2024

UPDATE: O noua greva spontana a finantistilor huseni

Distribuie:

Publicat:

UPDATE: Functionarii Administratiei Judetene a Finantelor Publice Vaslui – Serviciul Fiscal Municipal Husi au oprit lucrul in urma cu scurt timp si s-au organizat intr-o greva spontana. Protestatarii sunt nemultumiti de proiectul Legii salarizarii, care, daca ar intra in vigoare, ar urma sa duca la scaderea salariilor celor din domeniul Finantelor. Nu se poate sti pana la aceasta ora cat va dura greva.

VOM REVENI CU DETALII.

UPDATE: Finantistii huseni au renuntat pentru moment la proteste. Dupa o zi in care nu au incasat niciun leu, finantistii s-au reintors in birouri si au reluat activitatea. Desi alte agentii din tara au blocat incasarile in continuare, la Administratia Judeteana a Finantelor Publice Vaslui – Serviciul Fiscal Municipal Husi, s-a lucrat la program normal de marti.

 „Ne solidarizam si noi cu colegii din tara. Vom vedea ce discutii se poarta la Guvern, dupa care vom stabili calendarul de actiuni. Nu ne vom multumi cu promisiuni. Ei vor vrea sa ne amane pana la adoptarea legii. Nu vom fi de acord. Noi vrem sa negociem pasnic si nu cred ca vrea cineva sa fie blocate incasarile”, a atentionat liderul de sindicat husean.

STIREA INITIALA: Protestatarii sunt nemultumiti de proiectul Legii salarizarii, care, daca ar intra in vigoare, ar urma sa duca la scaderea salariilor celor din domeniul Finantelor.

Zeci de angajati ai Administratiei Judeteane a Finantelor  Publice Vaslui- Serviciului Fiscal Municipal Husi , au intrat luni, 15 mai, intr-o greva de avertisment, activitatea acestei institutii fiind complet paralizata. Protestarii huseni sunt nemultumiti de noua Lege a salarizarii unice, de volumul mare de munca, personalul insuficient, cat si de sistemul informatic, care este depasit pentru cerintele actuale.Greva se desfasoara pe o perioada nedeterminata.

„Protestam pentru grila de salarizare care urmeaza sa fie aprobata de Guvern in urmatoarea saptamana, o grila ce afecteaza pe toti cei care lucram in domeniul finantelor. Suntem subdimensionati ca personal, iar tehnica pe care introducem datele este efectiv depasita. Suntem solidari fata de colegii nostri din tara si dorim sa se ajunga la un numitor comun”, a declarat, pentru bzv.ro, Laurentiu Zelincu, lider de sindicat.

Sindicalistii din domeniu atrag atentia ca, in acest moment, Guvernul plateste 35.000 de consultanti fiscali, nou angajati, cu salarii de 10.000 de lei pe luna, dublu fata de un salariat al Ministerului Finantelor Publice.
„In loc ca Guvernul României sa plateasca 35.000 de consultanti fiscali nou angajati, cu salarii de 10.000 lei, dublu fata de un salariat al sistemului Ministerului Finantelor Publice, mai bine ar plati decent cei 25.000 de salariati responsabili cu colectarea veniturilor statului, fiind o investitie mai realista, corecta si cu efecte in timp, care ar duce la atragerea si pastrarea personalului bine pregatit, care sa poata face fata noilor cerinte in implementarea politicii fiscale”, se mai arata in comunicat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img