miercuri, 24 aprilie, 2024

UPDATE:Programul “Casa Verde” se extinde la Vaslui

Distribuie:

Publicat:

UPDATE:Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Vaslui, deruleaza o noua sesiune a Programului “Casa Verde”, in perioada 10-24 octombrie. Persoanele fizice care doresc sa-si instaleze sisteme de incalzire care utilizeaza energie regenerabila, sa-si inlocuiasca sau sa completeze sistemele clasice de incalzire, trebuie sa stie ca bugetul APM Vaslui a fost suplimentat cu 394.340 de lei. Dosarele se pot depune la sediul APM Vaslui de luni, 17 octombrie, ora 8.Pentru informatii suplimentare, doritorii se pot prezenta la sediul APM din municipiul Vaslui, str. Calugareni, nr. 63, in zilele de luni-joi, intre orele 8-16.30 si vineri 8-14,la Compartimentul Relatii Publice si Tehnologia Informatiei sau le pot solicita prin e-mail la adresa office/apmvs.anpm.ro .

STIREA INITIALAMai ceva ca pe timpul lui Ceausescu, aseara la Agentia pentru Protectia Mediului Vaslui, unde sute de oameni s-au strans si si-au petrecut noaptea in frig, la coada, ca sa-si depuna dosarul pentru Programul “Casa Verde”.

Acestia au luptat sa ajunga printre primii in ideea obtinerii unei finantari, pentru instalarea de sisteme de incalzire care utilizeaza energie regenerabila,

Un total de 1.9 milioane de lei, alocate judetului nostru, au fost deja epuizate inainte de inceperea programului institutiei, la ora 08.00, care preia cererile si le trimite mai departe la Administratia Fondului de Mediu, spre aprobare.

Inca de dimineata cei care au venit cu cerere au observat cu stupoare ca sansele de a obtine bani de la Mediu sunt minime, caci inaintea lor era deja coada.
Scandalul nu a lipsit de la adunare, victima cazand angajatul care a impartit bonurile de ordine.

Haosul a inceput inca de duminica seara, cand, la ora 21.00 a aparut primul vasluian, care a si “implementat” lista cu bonurile de ordine. Odata cu trecerea orelor, lista prindea contur iar numarul vasluienilor doritori de finantare crestea.
Astfel, pana dimineata numarul vasluienilor a ajuns la 200. Multi dintre ei veniti din comunele judetului, altii poate si de la 100 km departare.

Administratia Fondului de Mediu a alocat judetului Vaslui suma de 1.9 milioane de lei pentru Programul “Casa Verde”, bani care ajung pentru aproximativ 200 de solicitanti.

“In functie de cum sunt introduse dosarele in calculator, automat se diminueaza si bugetul alocat judetului Vaslui. De aceea, nu noi decidem cati vor primi finantare. Programul se inchide automat cand s-au epuizat fondurile. Noi facem aici verificarea conformitatii dosarului, daca exista toate documentele necesare, dupa care le introducem in baza de date. Evaluarea finala se va face la Administratia Fondului de Mediu”, a declarat directorul APM Vaslui.

Cele mai multe cereri sunt  pentru instalarea de panouri solare presurizate, de 6.000 de lei.
Tot in cadrul Programului “Casa Verde”, se mai acorda ajutoare banesti de la stat de 3.000 de lei, pentru instalare de panouri solare nepresurizate, si 8.000 de lei, pentru instalarea de pompele de caldura, exclusiv pompe de caldura aer-aer.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img