joi, 28 martie, 2024

Urmează o perioadă de neliniște la nivel planetar: creșterea prețurilor afectează fiecare aspect al vieții

Distribuie:

Publicat:

Creșterea prețului la alimente are un efect mult mai larg pe plan mondial, arată The Economist într-o analiză, în care prezintă posibile scenarii pentru perioada următoare. Creșterea prețurilor la alimente și combustibil se adaugă la nemulțumirile preexistente din pandemie, arată analiza.

Iisus a spus că nu numai cu pâine trăiește omul. Cu toate acestea, raritatea acesteia îi înfurie pe oameni. Ultima dată când lumea a suferit un șoc al prețului alimentelor ca cel de astăzi, acesta a contribuit la declanșarea primăverii arabe, un val de revolte care a înlăturat patru președinți și a dus la războaie civile îngrozitoare în Siria și Libia. Din păcate, invazia lui Vladimir Putin în Ucraina a bulversat din nou piețele de cereale și energie. Și astfel, tulburările sunt inevitabile și în acest an.

Creșterea prețurilor la alimente și combustibil reprezintă cea mai chinuitoare formă de inflație. Dacă prețurile la mobilă sau la smartphone-uri cresc, oamenii pot amâna o achiziție sau pot renunța la ea. Dar nu se pot opri din mâncat.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img