vineri, 19 aprilie, 2024

USR propune referendum ‘Fara Penali’ odata cu alegerile parlamentare

Distribuie:

Publicat:

USR a propus, duminică, ca referendumul de modificare a Constituției astfel încât condamnații definitiv să aibă interdicție la funcții publice de top din statul român, să se desfășoare pe 6 decembrie, odată cu alegerile parlamentare.

Prin iniţiativa cetățenească „Fără penali în funcţii publice”, se propune ca la articolul 37 din Constituţie să fie adăugat următorul alineat: „Nu pot fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în Camera Deputaţilor şi Senat şi în funcţia de preşedinte al României cetăţenii condamnaţi definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării”.

„USR a propus votarea inițiativei anul acesta și organizarea referendumului odată cu alegerile locale din 27 septembrie, ca un semnal de schimbare a clasei politice înainte de alegerile naționale din decembrie. Dar PSD s-a opus. Duminica viitoare am fi putut să mergem la urne să votăm pentru noi aleși locali, dar și pentru modificarea Constituției astfel încât penalii să nu mai ocupe funcții publice, astfel încât să nu mai existe un alt Liviu Dragnea în istoria României, dar PSD s-a opus. USR revine cu o nouă propunere și susține votarea inițiativei pe 6 noiembrie în Senat și organizarea referendumului odată cu alegerile naționale din 6 decembrie. Vechile partide trebuie să lase deoparte calculele electorale și să demonstreze că vor să se reformeze după 30 de ani în care s-au rotit la putere și nu au făcut nimic pentru oameni. Fără Penali trebuie să ajungă literă de Constituție!”, a transmis duminică USR.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img