miercuri, 24 aprilie, 2024

Usturoiul distruge germenii. Remedii naturale contra racelii si gripei

Distribuie:

Publicat:

Remediile naturale contra racelii si a gripei sunt foarte populare si nu e de mirare. Ele usureaza simptomele pe termen scurt si  ne ajut     sa ne simtim mai bine. 

Supa de pui e cunoscuta ca remediu de pe vremea bunicii. Ajuta la usurarea simptomelor racelii si gripei in mai multe feluri. Astfel, aburii fierbinti desfunda nasul, zeama inlocuieste fluidele pierdute, iar lichidul sarat si fierbinte calmeaza durerile de gat. Usturoiul e cunoscut pentru actiunea sa antibacteriana si antifungica. Un studiu despre usturoi arata ca suplimentele alimentare care il contin sunt utile in cambaterea semnelor gripei si racelii. Cercetari noi sunt necesare insa pentru a vedea mai exact care sunt efectele, noteaza adevarul.ro. 

Echinacea, sub forma de ceai sau suplimente alimentare da o mana de ajutor sistemului imunitar in lupta contra infectiilor. Unele studii realizate arata ca semnele de boala sunt usurate pret de o zi sau doua, in timp ce altele pretind ca nu are niciun efect. Pentru a aparea efectele este necesar sa incepoem sa luam suplimentele imediat ce incepem sa ne simtim rau si sa continuam timp de sapte-zece zile. 

Zincul. Unele studii releva faptul ca mineralul ajuta organismul sa distruga virusurile prin faptul ca impiedica anumite proteine sa fie utilizate de virus pentru a se reproduce. Recomandarea este de a se lua suplimentul timp de cinci zile. FDA nu recomanda utilizarea picaturilor pentru nas cu zinc intrucat acestea afecteaza mirosul.  

Studiile facute pana acum arata ca un nivel de 200 de miligrame pe zi de vitamina C in organism il apara de imbolnavire. Însa nu este clar in ce masura ajuta vitamina C dupa instalarea simptomelor de gripa si raceala. A.M.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img