marți, 16 aprilie, 2024

Utilizari mai putin cunoscute ale mierii de albine

Distribuie:

Publicat:

Mierea este unul dintre cele mai sanatoase alimente naturale, fiind folosita pentru cresterea energiei atat de necesare, pentru intarirea sistemului imunitar, ca adjuvant in raceli, etc. Amestecul natural de glucoza si fructoza are multe aplicatii practice, unele mai putin cunoscute, potrivit Prevention.com:

1. Solutie anti-matreata
Matreata este cauzata de o ciuperca. Mierea nu are doar proprietati antibacteriene, ci si antifungice si de aceea este o substanta eficienta in aceasta situatie. Un studiu publicat de Jurnalul European de Cercetari Medicale a aratat ca mierea diluata cu apa, aplicata pe scalp, este unul din cele mai eficiente tratamente impotriva matretii si a mancarimii.

2. Adjuvant in curele de slabire
Un studiu clinic realizat in 2009 a ajuns la concluzia ca pacientii bolnavi de diabet care au consumat miere timp de opt saptamani au slabit mai mult decat cei care nu introdus produsul in dieta. O modalitate simpla de a adauga acest aliment in dieta, asigurandu-va ca nu exagerati cu cantitatile, este sa consumati pe stomacul gol o lingura de miere dizolvata intr-o ceasca cu apa calda.

3. Remediu anti-mahmureala
Mahmurelile sunt extrem de neplacute, dar mierea amelioreaza simptomele datorita continutului ridicat de fructoza, un zahar natural care accelereaza procesul metabolizarii alcoolului.

4. Tratament anti-acneic
Mierea pura are proprietati antibacteriene. Aplicand miere pe fata scapati de acnee si va mentineti pielea curata.

5. Calmant pentru mancarimi
Am face orice pentru a scapa de mancarimile cauzate de muscaturile de tantari. Proprietatile anti-inflamatorii ale mierei pot fi de un real ajutor in acest sens. Chiar daca este lipicioasa, aplicata pe zonele afectate combate senzatia de mancarime si previne infectiile.

6. Crema pentru arsurile solare
Mierea este o alternativa viabila la diferitele creme disponibile pe piata, in cazul in care ati stat prea mult la plaja. Aparent, tratamentul a fost folosit inca din anul 50 de medicul grec Dioscorides.

7. Conservant pentru fructe
Daca vreti sa conservati fructe de sezon, compoturile sunt cea mai delicioasa varianta. Specialistii au demonstrat ca ar trebui sa folositi miere in loc de zahar, pentru ca impiedica dezvoltarea bacteriilor si este cel mai eficient conservant natural.

8. Dressing pentru salata
Renuntati la dressing-urile artificiale din magazine. Puteti prepara dressing-uri pe baza de miere gustoase si foarte sanatoase.

9. Remediu pentru dureri de gat
Medicii naturopati sustin ca mierea combate aceste dureri gratie continutului ridicat de aminoacizi, vitamine din complexul B, calciu si magneziu.

10. Remediu impotriva insomniilor
Mierea va ajuta sa adormiti. Creierul functioneaza pe baza de glicogen, produse de ficat. Pentru a produce glicogen, ficatul are nevoie de glucoza si fructoza, minerale si vitamine. inainte de a merge la culcare, consumati una sau doua lingurite de miere, bogata in toate elemente mentionate si veti avea parte de 7-8 ore de somn odihnitor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img