vineri, 26 aprilie, 2024

Va fi sau nu LEGALIZAT consumul de MARIJUANA! Raspunsul sefului Directiei Antidrog

Distribuie:

Publicat:

Directorul Agentiei Nationale AntidrogSorin Oprea, sustine ca in acest moment Romania nu este pregatita sa faca fata unei modificari a legislatiei, care va legaliza marijuana sau canabisul. El a explicat ca a avut loc o masa rotunda pe acest subiect si toti specialistii au cazut de acord ca nu se impune legalizarea acestor tipuri de droguri.

”Agentia Nationala Antidrog este structura coordonatoare a politicilor antidrog la nivel national. In anul 2016 a organizat o masa rotunda privind posibilitatea dezincriminarii consumului de canabis in Romania. La aceasta intalnire au participat specialisti din domeniul medical, justitie, politie, educatie, precum si reprezentanti ai societatii civile. In urma discutiilor a fost concluzionat faptul ca la momentul actual riscurile sunt foarte mari pentru sanatatea publica”, arata Sorin Oprea, intr-un interviu pentru Noizz.
 Oprea sustine ca Romania nu are o traditie in privinta consumului de droguri, iar o legalizare a acestora ar produce efecte negative asupra intregii societati romanesti.

”Romania nu are o traditie privind consumul de droguri si in special consumul de canabis. Masura privind dezincriminarea consumului de canabis ar duce la aparitia unor efecte negative asupra societatii romanesti. Aceste efecte s-ar manifesta asupra sistemului educational si sanitar, reprezentand practic un pericol cu efecte necunoscute, pentru viitor”, mai arata Oprea.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img