marți, 23 aprilie, 2024

Vaccinarea copiilor împotriva COVID-19

Distribuie:

Publicat:

După ce pe 10 mai Pfizer a anunțat că vaccinul său este aprobat pentru utilizare de urgență la copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani (anterior, doar cei de minimum 16 ani erau eligibili pentru vaccin), a început și în România vaccinarea copiilor împotriva COVID-19. 

 

Pfizer a solicitat aprobarea după ce studiile clinice din această grupă de vârstă au demonstrat o eficiență de 100%. Acest lucru înseamnă că acum și copiii din ciclul gimnazial și cei din primii ani de liceu pot fi vaccinați împotriva COVID-19.

Pfizer a efectuat, de asemenea, studii pediatrice pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 12 ani. Potrivit The New York Times, ei speră să solicite autorizație de utilizare de urgență pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 și 11 ani în luna septembrie a acestui an.

În ceea ce privește vaccinurile Moderna și Johnson & Johnson, ambele pot fi administrate în prezent persoanelor cu vârsta peste 18 ani. Cu toate acestea, Moderna a introdus studiul KidCOVE care va testa aproximativ 6.750 de copii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și mai puțin de 12 ani. De asemenea, sunt în curs de desfășurare studii clinice pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani. Johnson & Johnson au anunțat și ei planuri de testare pediatrică pentru copiii cu vârsta de peste 12 ani, care vor fi urmate de teste care implică nou-născuții și copiii mici. Experții speră să vadă rezultatele tuturor studiilor pediatrice în următoarele câteva luni.

Această știre se corelează cu declarațiile făcute de Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase, într-un interviu din 28 februarie cu „Meet the Press” al canalului NBC. El a prezis că vaccinul ar putea fi disponibil copiilor din școlile elementare până la sfârșitul anului 2021 sau la începutul anului 2022. Copiii mai mici – cum ar fi preșcolarii și sugarii – vor primi probabil aprobarea la scurt timp după aceea.

Continarea pe csid.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img