joi, 28 martie, 2024

Vaccinul antialergic – recomandari, administrare

Distribuie:

Publicat:

Imunizarea prin vaccin antialergic se realizeaza cu ajutorul unei scheme de vaccinare care modifica sistemul imunitar, acesta devenind tolerant cu alergenii. Acest vaccin se administreaza numai la recomandarea medicului alergolog.
Totodata, acesta se administreaza prin cresterea treptata a dozelor la fiecare injectie saptamanala, testand toleranta si raspunsul pacientului, pana se ajunge la o doza de intretinere administrata apoi lunar, timp de minimum 3 ani.
Beneficiile vaccinarii
La ora actuala este unicul tratament curativ al alergiei, spre deosebire de tratamentul medicamentos. Cu ajutorul medicamentelor, simptomele alergice dispar, dar alergia va reaparea la un anumit interval si la contactul cu alergenul.
Dupa vaccinare, pacientul va dobandi o imunitate de lunga durata, uneori chiar pentru toata viata. Totodata, in timp, persoana in cauza nu va mai lua medicatie antialergica, deoarece ii va creste pragul de rezistenta la alergeni.
In plus, prin vaccinare se va modifica sistemul imunitar al pacientului, adica acesta va avea toleranta la alergeni.
Cui ii este recomandat?
Vaccinul antialergic este indicat celor care sunt diagnosticati cu astm alergic, cu rinita alergica, conjunctivita alergica sau pacientilor care au alergie la intepatura de albina sau viespe.
In cazul nevaccinarii, exista riscul ca in timp alergia sa fie din ce in ce mai grava. Astfel, rinita alergica poate evolua spre astm sau astmul poate trece de la o forma usoara la una destul de severa.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img