marți, 23 aprilie, 2024

Valori ridicate de trafic in VAMA ALBITA.Peste 40.000 de persoane au trecut prin punctul de frontiera vasluian. Vezi recomandarile autoritatilor

Distribuie:

Publicat:

Cele mai mari valori de trafic, intr-un timp scurt, au fost inregistrate in Punctul de Trecere a Frontierei Albita, pe sensul de intare in Romania insa, in urma gestionarii situatiei prin dispunerea unor masuri imediate de fluidizare, media timpilor de asteptare la frontiera s-a incadrat in valorile normale pentru aceasta perioada.

La frontiera cu R. Moldova se inregistreaza cresteri ale traficului, in special pe sensul de intrare in tara, ce sunt cauzate de numarul mare de persoane care vin sa petreaca in Romania sarbatorile de iarna pe rit vechi, de cetateni din R. Moldova care se reintorc la munca in state ale U.E., dar si de intoarcerea studentilor din R. Moldova in marile centre universitare din tara noastra.

In P.T.F. Albita, in anumite intervale de timp, media timpilor de asteptare la intrarea in Romania a depasit 60 minute, fiind suplimentat numarul arterelor de control pe sensul de intrare in tara (de la 5 la 8) si numarul politistilor de frontiera care isi desfasurau activitatea la controlul documentelor (de la 10 la 16).

Pentru evitarea aglomerarilor, conducerea Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi a luat toate masurile necesare astfel incat tranzitul sa se efectueze in conditii normale. In acest sens, au fost dispuse masuri organizatorice de suplimentare a personalului politiei de frontiera pana la capacitatea maxima permisa de infrastructura punctului de trecere, au fost utilizate toate arterele de control disponibile si au fost utilizate artere de control de pe sensul de iesire pentru sensul de intrare, a fost dispusa mentinerea in stare de operativitate a tuturor mijloacelor de comunicatii si informatica si pregatirea personalului in vederea asigurarii interventiei rapide in zona de competenta, pentru rezolvarea unor eventuale situatii deosebite.

Recomandari

Pentru evitarea aglomerarilor, conducerea Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi recomanda participantilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontiera existente la granita, astfel incat sa se preintampine aparitia suprasolicitarilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui numar mare de calatori, intr-un timp foarte scurt.

Reamintim punctele de frontiera existente pe frontiera romano-moldoveana:

•    pe raza jud. Galati:   P.T.F. Oancea-Cahul

                                       P.T.F. Galati-Giurgiulesti

•    pe raza jud. Vaslui :    P.T.F. Albita-Leuseni

•    pe raza jud. Iasi:         P.T.F. Sculeni-Sculeni

•    pe raza jud. Botosani: P.T.F. Radauti – Prut-Lipcani

                                         P.T.F. Stinca-Costesti

Reamintim ca accesand aplicatia on-line „Media timpilor de asteptare in punctele rutiere de trecere a frontierei deschise traficului international” la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ se pot vizualiza punctele de trecere a frontierei, care sunt marcate, in functie de trafic si timpii de asteptare. in culori diferite.

Timpii de asteptare sunt actualizati in timp real, fapt ce ajuta utilizatorul sa-si reconfigureze traseul catre un punct de frontiera ce inregistreaza valori de trafic scazute.

Informare publica

Politia de Frontiera a pus la dispozitia participantilor la traficul transfrontalier numarul de telefon 021.9590 unde pot semnala diferite aspecte despre modul in care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, sesizarile fiind preluate de catre politistii de frontiera care vor actiona in consecinta, legal, de la caz la caz.

Statistica

In perioada 01-06 ianuarie 2016, frontiera cu R. Moldova a fost tranzitata de aproximativ 95.600 de persoane si peste 24.000 mijloace de transport. Dintre acestea, aproximativ 60.600  treceri au fost pe sensul de intrare in tara. Comparativ cu 71.900 treceri persoane inrgistrate in aceeasi perioada a anului trecut, se constata o crestere de 32%.

Cel mai tranzitat a fost Punctul de Trecere a Frontierei Albita , astfel, prin acest punct de trecere a frontierei au trecut granita, in perioada 01-06 ianuarie 2016, peste 40.900 persoane.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img