miercuri, 24 aprilie, 2024

VAMA ALBITA:Documente false depistate la controlul de frontieră

Distribuie:

Publicat:

* Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat un cetăţean din Germania care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere fals.

In ziua de 28 august , in jurul orei 15.30, in P.T.F.Albiţa, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, cetăţeanul german Alexander W., in varstă de 36 de ani, conducand un autoturism marca Mercedes, inmatriculat in Germania.

“La controlul specific, poliţiştii de frontieră au solicitat conducătorului auto şi permisul de conducere. Existand suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere prezentat la control, similar celor eliberate de autorităţile germane, valabil pentru categoriile A”, B”, “C”, “D”, “BE”, “CE”, “DE”, lucrătorii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că documentul in cauză nu indeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document  autentic, fiind fals total.”sublineaza  Irina Mirica,purtatorul de cuvant din cadrul S.T.P.F. Vaslui

In legătură cu cele constatate, Alexander W. a declarat că a obţinut respectivul permis de conducere de la un conaţional contra unei sume de bani şi că nu are cunoştinţă că permisul in cauză este fals ori falsificat.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvarşirii infracţiunii de uz de fals.

*Poliţiştii de frontieră vasluieni au depistat un cetăţean roman care a prezentat la controlul de frontieră un document fals pentru autoturismul pe care il conducea.

In data de 28 august, in jurul orei 07.00, s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul roman Serghei T., in varstă de 30 de ani, care conducea un autoturism marca BMW 320 D, inmatriculat in Bulgaria.

“La controlul de frontieră, existand suspiciuni cu privire la autenticitatea stiker-ului care atesta inspecţia tehnică periodică a autoturismului, lucrătorii noştri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, ocazie cu care au stabilit că autoturismul in cauză nu are inspecţie tehnică periodică valabilă şi că documentul prezentat la controlul de frontieră nu indeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, fiind fals total.”declara Irina Mirica,purtatorul de cuvant din cadrul S.T.P.F. Vaslui

Cu privire la cele constatate, Serghei T. a declarat că a obţinut documentul din Bulgaria, contra sumei de 80 de euro şi nu are cunoştinţă că este fals sau falsificat.

In cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvarşirii infracţiunii de uz de fals.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img