marți, 23 aprilie, 2024

VAMA ALBITA: Documente false, descoperite la controlul de frontieră

Distribuie:

Publicat:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit ascunse, în portofelele unor cetățeni din R. Moldova și în pantoful unuia dintre ei, documente false.

În Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-au prezentat pentru efectuarea formalităților de control, ca pasageri în două autoturisme, cetăţenii din R. Moldova Victor L. și Radu A., în vârsta de 42 de ani, respectiv, 24 de ani.

În baza unor analize de risc pe linia migrației ilegale, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unor controale amănunţite persoanelor și bagajelor. Astfel, au fost descoperite, asupra celor doi bărbați, două cărţi de identitate cu însemnele autorităţilor române, care aveau imprimate fotografiile celor doi bărbaţi, și un permis de conducere, cu însemnele autorităţilor din R. Moldova,  eliberat pe numele lui Radu A. și valabil pentru categoriile B și C.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate lucrătorii noştri au stabilit că documentele în cauză sunt falsuri și că Radu A. nu este posesor de permis de conducere.

Cu privire la cele constatate, bărbații au declarat că au procurat documentele de la mai mulţi conaționali, ale căror date nu le cunosc, plătind suma de 150 de euro pentru fiecare document în parte. Aceștia au mai spus că urmau să folosească documentele în state ale Uniunii Europene pentru a ocupa mai ușor un loc de muncă.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cele două cauze sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img