sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Vama Albita : Tigari de contrabanda disimulate in canistre, confiscate la frontiera – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Echipa comuna de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albita a descoperit la controlul de frontiera, disimulate in canistre din material plastic, 16.840 de tigarete de provenienta R.Moldova ce urmau sa ajunga pe piata neagra din Italia.

la mijlocul saptamanii trecute, in jurul orei 21.00, in Punctul de Trecere al Frontierei Albita, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control, pentru a intra in tara, R.A., cu cetatenie romana si R.Moldova, in varsta de 31 de ani, conducand un autocar cu destinatia Italia.

In baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amanuntit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care echipa comuna de control, formata din politisti de frontiera si lucratori vamali a descoperit, disimulata in canistre din material plastic, cantitatea totala de 16.840 de tigarete (842 de pachete), de diferite marci, cu timbre de acciza R.Moldova.

Cu privire la cele constatate, soferul a declarat ca tigarile ii apartin si ca urma sa le comercializeze pe piata neagra din Italia.

Conform prevederilor legale, a fost luata masura retinerii tigarilor in valoare totala de 3.453 de lei si sanctionarea contraventionala a tanarului cu amenda in valoare de 10.000 de lei.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img