vineri, 29 martie, 2024

Vamile Albita si Leuseni, impreuna la modernizare

Distribuie:

Publicat:

Presedintele ANAF, Mihaela Triculescu si Vitalie Vrabie, directorul Serviciului Vamal al Republicii Moldova, au semnat marti un acord de parteneriat pentru reabilitarea si modernizarea birourilor vamale de frontiera de pe granita dintre cele doua tari, prin intermediul unui proiect estimat la 10 milioane de euro.

Prin vamile Leuseni-Albita si Sculeni, studiile arata ca trec peste o treime din marfurile exportate si importate cu transport auto.

Modernizarea survine dupa derularea proiectului  "Reabilitarea si modernizarea birourilor vamale de frontiera de pe granita Romania – Moldova, respectiv birourile vamale Albita – Leuseni, Sculeni – Sculeni si Giurgiulesti – Giurgiulesti", finantat in cadrul Programului Operational Comun Romania – Republica Moldova, 2014 – 2020 – Obiectivul Tematic 8 – Probleme comune in domeniul sigurantei si securitatii, este extrem de important pentru toti transportatorii.

Mai exact se va lucra la reabilitarea si modernizarea cladirilor din interiorul punctelor vamale,la modernizarea si extinderea infrastructurii rutiere si de control (cai de rulare interne, platforma de scanat, zid de protectie radiologica, spatiu de perfectionare), precum si la extinderea si modernizarea echipamentului de control vamal specializat si a sistemelor de monitorizare si supraveghere. Bugetul estimat al proiectului este distribuit egal intre cele doua autoritati, cu o cota de cofinantare de 35,72% din totalul bugetului estimat al proiectului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img