vineri, 29 martie, 2024

Vara asta ai grija la aceste 10 simptome!

Distribuie:

Publicat:

Tensiunea mica este cunoscuta si sub denumirea de hipotensiune si se traduce printr-o tensiune arteriala care este in mod constant sub valoarea de 90/60. Unele persoane se nasc cu hipotensiune, de aceea nu pot avea niciun fel de simptome.

Cu toate acestea daca tensiunea este prea mica, poate sa afecteze circulatia sangelui din intregul organism si sa creeze ameteli si instabilitate in corp.

Orice om poate experimenta senzatia de a avea o tensiune scazuta. Pe langa persoanele care se nasc cu tensiune mica sau care o dobandesc, mai exista si momentele in care tensiunea scade brusc. Acest lucru este normal si se intampla aproape tuturor, mai ales in momentele in care te ridici brusc de pe scaun sau din pat. Nu ar trebui sa te impacienteze insa acest lucru.

Mai mult, cauza unei tensiuni arteriale scazute nu este foarte clara. Cu toate acestea, ea este asociata cu sarcina, cu problemele hormonale cum ar fi hipotiroidism sau hipertiroidism, diabet sau hipoglicemie, cu supramedicamentatia, cu dilatarea sau contractia vaselor de sange si cu bolile de ficat.

Afla mai multe despre tensiunea arteriala scazuta si cum se poate trata!

Cele mai raspandite 10 semne ale faptului ca ai tensiune mica

Tensiunea scazuta se manifesta prin cateva simptome bine cunoscute pentru cei care s-au confruntat la viata lor cu aceasta problema

– ameteala;

– confuzie;

– dureri in piept;

– lesin;

– dificultate in a respira;

– palpitatii;;

– stare generala de slabiciune;

– incetosarea vederii; 

– temperatura scazuta a corpului;

– dezechilibru.

Daca observi la tine sau la cei din jurul tau mai multe din aceste 10 semne cunoscute ale tensiunii mici, trebuie sa mergi la medic. Insa, pana sa ajungi la medic, sa stii ca exista o multime de modalitati prin care poti sa tratezi tensiunea mica. Pentru cele mai multe persoane, aceasta problema poate fi tratata doar cu ajutorul unei diete propice si al unui stil de viata echilibrat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img