vineri, 29 martie, 2024

VASLUI: 23 masuri de remediere dispuse, opt sanctiuni contraventionale

Distribuie:

Publicat:

@Astfel a sanctionat Inspectia Sociala modul de organizare si functionare a furnizorilor de servicii si a serviciilor sociale, cat si din modul de respectare a legislatiei in domeniul protectiei drepturilor copilului.

Inspectia Sociala a dispus 23 masuri de remediere dispuse, opt sanctiuni contraventionale, din care o amenda de 10.000 lei, si sapte avertismente. Totul doar in  perioada 26 octombrie – 23 noiembrie 2016, cand Agentia Judetena de Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) Vaslui a desfasurat o campanie privind cresterea calitatii serviciilor sociale publice si private pentru respectarea „principiului interesului superior al copilului”. Au fost verificate cinci primarii si serviciile sociale dezvoltate de acestea la nivel local pentru prevenirea separarii copilului de parinti.

 „Neconformitatile constatate si implicit masurile dispuse au rezultat deopotriva din verificarea modului de organizare si functionare a furnizorilor de servicii si a serviciilor sociale, cat si din modul de respectare a legislatiei in domeniul protectiei drepturilor copilului. Pentru deficientele identificate la nivelul entitatilor inspectate au fost dispuse 23 masuri de remediere si au fost aplicate opt sanctiuni contraventionale, din care o amenda in cuantum de 10.000 lei si sapte avertismente”, a spus Sorin Prepelita, directorul AJPIS Vaslui.

 Tot in anul trecut, in perioada aprilie-noiembrie, Inspectia Sociala a desfasurat controale privind accesului neingradit al persoanelor cu dizabilitati la mediul fizic, informational si comunicational in unitatile de invatamant. Obiectivul campaniei a fost identificarea unitatilor de invatamant care nu respecta dreptul persoanelor cu dizabilitati de a avea acces la mediul fizic, informational si comunicational si stabilirea masurilor legale in vederea remedierii deficientelor constatate. La cele 382 unitati de invatamant verificate au fost constatate 1.141 de neconformitati.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img