sâmbătă, 20 aprilie, 2024

VASLUI: 5400 DE OAMENI INCA SINT IN BEZNA

Distribuie:

Publicat:

A fost reconectata la sistemul de distributie statia de transformare din Falciu, fapt posibil prin realizarea unei instalatii provizorii, cu un cablu de medie tensiune de 1,3 km ce suplineste o portiune de retea aeriana cu 28 de stalpi rupti, aflata in zona inundata. Realimentarea statiei a creat premizelepentru reluarea alimentarii cu energie electrica in localitate, dar si in zonele invecinate. Astfel, a fost restabilita partial alimentarea cu energie in loc. Falciu, dar si comunele Banca si Vetrisoaia.
In zone in care accesul nu a fost posibil pentru interventii din cauza inundarii terenului am montat grupuri electrogene (in loc. Vaduri si Vadeni, precum si la o statie de pompare din Bumbata).
Interventiile de pana acum au dus la reluarea alimentarii cu energie electrica la aproximativ 95% dintre consumatorii din jud. Vaslui afectati de conditiile meteo.
Conform informatiilor din teren, in judetul Vaslui au fost distrusi aproximativ 700 de stalpi de inalta, medie si joasa tensiune.
La aceasta ora, circa 5400 de consumatori din estul judetului Vaslui nu au inca alimentare cu energie electrica. 
Reprezentantii DELGAZ  atrag atentia asupra pericolului de electrocutare si arsuri pe care il reprezinta atingerea conductoarelor sau chiar patrunderea persoanelor in vecinatatea acestora. De asemenea, apropierea de stalpii avariati, aflati intr-un echilibru precar, poate genera accidente grave la posibila cadere a acestora.
Pentru lucrarile ample de reparatii de la nivelul jud. Vaslui au fost mobilizate importante resurse umane si materiale din judetele din Moldova, precum si contractori din jud. Bacau, Iasi si Botosani, pentru a accelera lucrarile si a restabili cat mai rapid posibil alimentarea cu energie electrica in toate localitatile.
 Reprezentantii companiei regreta neplacerile resimtite de consumatori in ultimele zile cauzate de lipsa energiei electrice, dar ii asigura pe toti cei afectati ca depune in continuare toate eforturile pentru normalizarea cat mai grabnica a situatiei clientilorramasi fara electricitate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img