marți, 16 aprilie, 2024

Vaslui : APIA cheama fermierii sa depuna cereri pentru subventii

Distribuie:

Publicat:

Incepand cu data de 1 martie si pana pe 15 mai, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Vaslui, ii asteapta pe toti fermierii la sesiunea de depunere a cererilor unice de plata pentru anul 2019.

Cu aceasta ocazie, APIA a inceput deja inca de pe 21 februarie, campania de informare a fermierilor cu sloganul "APIA sustine valorile comune europene si fermierii romani. Depune cererea unica de plata in perioada 1 martie-15 mai 2019!"

In aceasta campanie, declaratia se completeaza in format electronic, cu ajutorul aplicatiei IPA-Online la adresa http://lpis.apia.org.ro/ .  Inchiderea cererii unice de plata in IPA-Online se face doar in prezenta functionarului APIA responsabil cu primirea cererii unice de plata, dupa verificarea acesteia si a mesajelor din controlul parcelelor digitizate si corectarea eventualelor probleme semnalate de catre sistemul informatic.
Daca in anul 2018, 20.759 de fermieri vasluieni au depus cereri unice de plata pentru o suprafata de peste 250.000 de hectare de pamant, la aceasta data, APIA a autorizat la plata doar 19.000 de fermieri, restul de 1.699 fiind autorizati pana cel tarziu in cursul lunii martie 2019.

Cei care doresc sa depuna cereri pentru subventii trebuie sa se prezinte la Centrul Judetean APIA Vaslui, in cazul in care solicita o subventie pentru o suprafata mai mare de 50 de hectare de teren, cu toate documentele necesare care dovedesc utilizarea terenului agricol, inclusiv a celor care contin zone de interes ecologic, precum si a animalelor. Fermierii care solicita o suprafata mai mica sau egala cu 50 de hectare teren agricol, se vor prezenta la centrele locale APIA.

Beneficiarii trebuie sa stie ca incepand cu 1 iunie, pret de o luna se va efectua controlul administrativ, intre 2 iulie si 1 octombrie se va efectua controlul la fata locului, ca mai apoi, in perioada 16 octombrie-30 noiembrie sa inceapa plata avansului pentru anul de cerere 2019.

Intre 2 decembrie si 31 martie 2020, se va efectua plata finala ca diferenta intre cuantumul calculat si cuantumul acordat in avans pentru anul de cerere 2019.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img